Veelgestelde vragen over de bib en corona

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluiten bib Asse en bib Zellik vanaf zaterdag 14 maart tot zondag 5 april.

Ook alle bibactiviteiten in deze periode worden geannuleerd. De sluiting heeft gevolgen voor onze werking en voor onze klanten.

We hopen van harte dat we jullie allemaal snel en gezond terug in onze bib kunnen ontvangen! Draag in tussentijd zorg voor elkaar.

Het antwoord op enkele veelgestelde vragen lees je hieronder.

Hoe lang blijft de bib toe?

Voorlopig is de sluiting gepland van zaterdag 14 maart tot zondag 5 april. We volgen daarbij de richtlijnen die we krijgen van het gemeentebestuur en andere overheden. Als die periode nog verlengd wordt, communiceren we de nieuwe datum via onze verschillende kanalen.

Reden

Waarom gaat de bib toe?

Bib Asse en bib Zellik sluiten de deuren vanaf 14 maart. Dat doen we om bezoekers en personeel te beschermen. In de bib komen verschillende generaties bij elkaar en we kunnen nooit zeker weten of het coronavirus al dan niet aanwezig is op het teruggebrachte bibmateriaal.

Moet ik mijn bibmateriaal terugbrengen tijdens de sluiting?

Nee, je mag je materiaal gerust thuis houden tijdens de sluitingsperiode. Maak geen gebruik van de inleverbus.

Je materiaal werd door ons automatisch tot 20 april verlengd en er wordt vanaf 14 maart geen boete aangerekend. De nieuwe inleverdatum kan je nakijken via onze website. Klik door naar mijn bibliotheek.

Kan ik nieuw materiaal meenemen?

Nee, nieuw materiaal komen ontlenen is de komende weken helaas geen optie. Het materiaal dat je al in huis hebt, mag je gerust langer bijhouden zonder er boete voor te krijgen. Het werd voor jou al door ons verlengd tot 20 april.

Boetes

Krijg ik boete als ik mijn materiaal niet terugbreng?

Nee, we rekenen geen boete aan tijdens de periode van onze sluiting. Jouw materiaal werd door ons ook automatisch verlengd tot 20 april.

Was de uiterste terugbrengdatum voor zaterdag 14 maart? Alle openstaande kosten tot vrijdag 13 maart blijven staan. Maar we stellen een boetevrije periode in vanaf zaterdag 14 maart tot maandag 20 april.

Is er toch nog iets misgelopen en werd er toch boete aangerekend? Dan zetten we het zeker recht als we terug open zijn.

Verlengen

Wat als ik mijn materiaal niet meer kan verlengen?

Dat is geen probleem. Als je je materiaal om een bepaalde reden niet online kan verlengen (lidmaatschap moet vernieuwd worden, het is gereserveerd voor een andere lener of je hebt al 2 maal verlengd) moet je niets doen. Door de sluiting zit niemand op het materiaal te wachten en je krijgt er ook geen boete voor.

Wij hebben jouw materiaal ook sowieso tot 20 april verlengd. Dus tot dan mag je al zeker op je beide oren slapen.

Reservatie

Ik reserveerde iets uit de bib, wat nu?

Als je een reservatie plaatste of een IBL aanvroeg, blijft die aanvraag geldig tot we opnieuw open zijn. Een nieuwe reservatie plaatsen kan ook, maar dat materiaal kan je pas afhalen als de bib terug opengaat.

Ik had tickets of was van plan om voor een activiteit naar de bib te komen.

Alle activiteiten tot en met 5 april worden geannuleerd. Wie tickets had voor een lezing of activiteit in de bib, is via mail gecontacteerd.

Andere diensten

Wat met andere diensten van de gemeente?

Hou voor info over de andere diensten de website van de gemeente Asse in de gaten.

Kan ik de bib contacteren?

Heb je nog vragen? Tijdens de kantooruren blijven we bereikbaar via asse@bibliotheek.be of via 02 452 56 34.

Ondertussen ...

Digitale diensten van de bib

Wat kan de bib voor jullie betekenen in deze uitzonderlijke tijd?

Hier vind je enkele digitale lees-, luister- en kijktips voor thuis.