De bib voorziet een uitgebreid aanbod aan leesmateriaal voor personen met een leesbeperking. Laat je dus niet afschrikken als je minder goed kan lezen!

Groteletterboeken

Door de grotere en eenvoudig leesbare letters zijn groteletterboeken gemiddeld anderhalf keer zo dik als normale boeken. Daarom verschijnen ze soms in twee of drie banden. De collectie groteletterboeken is erg uitgebreid: romans, thrillers, detectives, bestsellers, … Er is voor elk wat wils.

Luisterboeken

Luisterboeken zijn geluidsopnames van een voorgelezen boek. De luisterboeken zijn niet enkel bedoeld voor mensen met een leesbeperking, ze zijn er ook voor wie wil lezen op een andere manier.

As(se)tablieft in gesproken vorm

Ons gemeentelijk infoblad 'As(se)tablieft' wordt maandelijks ingelezen door vzw Transkript. Je vindt de ingelezen versie op cd in de hoofdbibliotheek.

Makkelijk lezen

  • De 'makkelijk lezen'-boeken voor volwassenen zijn leesboeken en informatieve boeken voor personen die problemen hebben met vlot lezen en voor anderstaligen die Nederlands willen leren. De boeken zijn verzameld aan het Taalpunt Nederlands.
  • De 'Wablieft'-krant brengt wekelijks het nieuws in eenvoudig Nederlands.

Leesbrillen en bladzijdeloep

Dankzij de provincie Vlaams-Brabant kan je in de bibliotheek gebruik maken van een leesbril of van een bladzijdeloep:

  • Er zijn leesbrillen van verschillende sterktes. Kom er eentje testen en laat je verbazen door het positieve effect.
  • De bladzijdeloep vergroot de oppervlakte van de volledige bladzijde, waardoor je overbelasting van je ogen vermijdt. Ideaal om kranten mee uit te pluizen.

Luisterpuntbibliotheek

De luisterpuntbibliotheek zet gedrukte boeken om in Daisy-luisterboeken en brailleboeken.