Zoek het Boekstartboek

Van maandag 13 tot vrijdag 17 mei organiseren we een promotieactie voor Boekstart in de Assese zwerfbibliotheken.

Houd van maandag 13 mei tot vrijdag 17 mei de facebookpagina's van de bib (facebook.com/bibasse) en van Huis van het Kind Asse (facebook.com/huisvanhetkindasse) in de gaten.

Elke dag verstoppen we twee exemplaren van het Boekstart-boek Billy viert feest van Kathleen Amant (voor de leeftijd 0-3 jaar) in twee verschillende zwerfbibliotheken in Asse (en deelgemeenten).

Om 15.00u posten we een foto van de twee zwerfbibs. Dan start jullie zoektocht. Gezinnen met kleine kinderen kunnen het boek gaan zoeken. Wie als eerste het boekje vindt, mag het houden! Hopelijk zal er dan een jongen of meisje van 0 tot 3 jaar super blij zijn met een splinternieuw boekje!!

Wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo gaat dat ook met boeken!

Daarom zetten bibliotheek Asse, Huis van het Kind Asse en Kind & Gezin sinds 2018 samen hun schouders onder het Boekstart-project. Boekstart is een project van Iedereen leest en loopt al in meer dan 180 Vlaamse gemeenten. Het project heeft als doel om kinderen op jonge leeftijd (0 tot 3 jaar) kennis te laten maken met boeken en (voor-)lezen. ‘Iedereen Leest’ is een Vlaamse vereniging die werkt rond leesbevordering.

billyviertfeest.jpg