Schrijf je in voor KJV in bib Asse

Is jouw zoon of dochter dol op lezen?

Is jouw zoon of dochter tussen 6 en 10 jaar?

Zit jouw zoon of dochter in het 1ste, 2de, 3de of 4de leerjaar?

Dan is hij of zij de geknipte persoon om deel te nemen aan de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen in bib Asse.

De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen, kortweg KJV, is een project van Iedereen leest voor jeugdige boekenwurmen.

Wie lid wordt, leest tijdens het schooljaar 8 recente boeken. We spreken vervolgens 4 keer af in de bib. Samen met boekenvrienden en onder begeleiding praten we tijdens elke bijeenkomst over 2 boeken. Leesplezier, ontdekking en interactie staan centraal. Tenslotte stellen we een top 3 voor dit boekenjaar op.

Op het eind worden in heel Vlaanderen de stemmen van alle KJV-leden samengeteld. Zo weten we welke boeken per leeftijdsgroep worden bekroond.

Ontdekkingstocht

De KJV is een ontdekkingstocht: de kinderen lezen boeken die zij zelf niet zouden uitkiezen en juist daardoor verbreden ze hun horizon. Zo  ontwikkelen ze hun eigen smaak. Van alles eens proeven, dat is het fijnste.

Alleen voor kinderen van 6 tot 10 jaar?

In bib Asse hebben we dit schooljaar twee KJV-groepen.

Groep 2: 6-8 jaar (1ste en 2de leerjaar)

Groep 3: 8-10 jaar (3de en 4de leerjaar)

De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) is een boekenjury voor kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Er zijn 6 leeftijdsgroepen en voor elke groep worden 8 boeken genomineerd.

Is er geen KJV - leesgroep voor de leeftijd van jouw zoon of dochter, maar leest hij of zij graag van thuis uit mee? Dat kan! KJV werkt immers ook met een internetjury. Meer info op www.kjv.be.

Inschrijven?

Gratis, inschrijven kan tot 30 september. Inschrijven doe je aan de balie van de bib, per telefoon (02 452 56 34) of per mail naar bibliotheek@asse.be.

Het aantal plaatsen is beperkt.

Vermeld zeker de naam, adres, geboortedatum en het leerjaar. KJV-leden moeten een eigen bibliotheekkaart hebben. Als je nog geen bibliotheekkaart hebt, kan je dit gratis laten aanmaken in de bib.

Het startschot van KJV wordt gegeven op zaterdag 19 oktober, om 16u. De ingeschreven kinderen én hun ouders zijn dan welkom voor een infomoment in onze polyvalente zaal.

De bijeenkomsten vinden telkens op een zaterdag plaats, van 16u tot 17u, in de bib. Het is belangrijk dat je op al deze data aanwezig kan zijn.

• 16 november 2019
  • 18 januari 2020
  • 15 februari 2020
  • 25 april 2020

Het KJV-slotfeest vindt zaterdag 9 mei plaats ( = meer info hierover volgt).