Online lezen en luisteren in tijden van corona

Wat kan de bib voor jullie betekenen in deze uitzonderlijke tijd?

Hieronder vind je enkele lees-, luister- en kijktips die misschien tegemoet komen aan jullie leeshonger.

Heb je zelf iets ontdekt? Laat het ons zeker weten via asse@bibliotheek.be.

Voor volwassenen:

Voor kinderen:

• De Jeugdboekenmaand gaat online via een eigen Youtube-kanaal! Voorleesmomentjes, tekentips, live illustratie: je vindt het er allemaal en de inhoud wordt regelmatig aangevuld.
  • Fundels zijn digitale prentenboeken waar kinderen urenlang lees-, luister- en kijkplezier aan beleven. Download de Fundels – app, meld je aan met je ‘MijnBibliotheek’-profiel en kies je favoriete boek uit de catalogus.
  • Jeugdauteur Frank Daenen geeft tot eind maart iedere dag een gratis online auteurslezing/workshop. Hij leest voor, maakt muziek en bedenkt tekeningen. De lezingen zijn de ene dag op maat van kleuters en de andere dag geschikt voor kinderen van de lagere school.
  • Het Nederlandse Kinderopvangfonds heeft een serie geanimeerde prentenboeken gemaakt: de WePboeken.
  • Voor de allerjongsten vind je ook leuke voorleesfilmpjes op jeugdbibliotheek.nl.
  • "Eerste Hulp Bij Quarantaine" door Kapitein Winokio! Test zijn mobiele streaming-app Radio Winokio een maand lang gratis!
  • Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit een ideaal moment voor de DataDetox Game, een spel over digitale privacy.

Extra tip voor leerlingen van het middelbaar: een schoolopdracht rond de actualiteit voorbereiden of maken vanop afstand? Dat kan gratis via de bib met het handige Gopress krantenarchief! Krijg snel en gratis toegang tot verschillende digitale publicaties, zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft, Metro en zelfs Franstalige kranten op onze website met je Mijn Bibliotheek-profiel. Klik boven de zoekbalk op "krantenarchief".