E-boeken in je bib!

E-readers en e-boeken zijn niet meer weg te denken uit het boekenlandschap. Heel wat lezers nemen een e-reader mee op reis, naar bed of op de trein.

In de bibliotheek kan je e-readers én e-boeken uitlenen. Een e-reader is, anders dan een tablet, een toestel dat alleen bedoeld is om e-boeken of digitale boeken op te lezen. We hebben recent onze collectie e-boeken uitgebreid.

Bovendien bepaal je zelf welke e-boeken je op één van onze e-readers uitleent. Op elke e-reader kun je 5 e-boeken naar keuze uitlenen voor een periode van 4 weken.

Maar er is meer! Je kunt e-boeken van de bib ook op je eigen e-reader uitlenen.

 

e-reader tussen boeken

Breng je eigen e-reader mee (kobo of tolino, geen kindle) naar de bib! Is het e-boek niet uitgeleend, dan plaatsen wij het meteen op je e-reader. Een e-boek uitlenen geldt als een gewone uitlening. Je kunt het e-boek vier weken uitlenen. Na afloop kom je met je e-reader terug naar de bib. Wij halen het e-boek terug van je eigen e-reader en schrappen de uitlening op je lezerskaart.

Enkele voordelen van e-boeken en e-readers

- Een e-reader is vederlicht, compact en makkelijk te gebruiken.

- Het is handig om altijd en overal mee te nemen.

- Je kan zelf je lettertype en lettergrootte kiezen.

- De batterij heeft een lange levensduur. Ze gaat weken mee.

- Het scherm is niet vermoeiend voor de ogen (anders dan bij tablets) en je hebt geen storende reflectie van de zon.

- Je kan comfortabel in het donker lezen zonder extra lampje.

- Al na enkele pagina’s vergeet je dat je op een toestel leest en ga je helemaal op in je boek, maar ontdek dit vooral zelf!