Als het materiaal dat je wilt lenen uitgeleend is, kan je het reserveren. Boeken, strips, dvd's, taalcursussen, e-boeken ... . Je kan tot vijf titels tegelijkertijd reserveren. Een reservatie kost € 0,80.

Materialen reserveren kan op verschillende manieren:

Je ontvangt een verwittiging (per mail of brief) wanneer het gereserveerde materiaal voor je klaarligt.

Materialen reserveren via Mijn Bibliotheek

  • Staat de titel in de catalogus als 'beschikbaar' in de bib van Asse of Zellik? Dan kan je het niet reserveren via Mijn Bibliotheek. Bel eventueel naar de bib om het materiaal 2 dagen voor jou opzij te laten zetten.
  • Staat het werk als 'uitgeleend tot...' in de bib waar je het wenst af te halen? Dan kan je de titel reserveren via Mijn Bibliotheek.
  • Behoort het werk niet tot de collectie van jouw bib maar wel van een andere Vlaamse bib? Dan kan je het laten overkomen naar jouw bib. Dien een aanvraag in door een e-mail te sturen naar bibliotheek@asse.be. Of vul een formulier in aan de balie in de bib. Het kan 1 tot 2 weken duren voor het werk voor jou beschikbaar is. Je krijgt hierover een bericht via e-mail of telefonisch.

Afhalen van gereserveerde materialen

  • Zodra het gereserveerde materiaal voor jou beschikbaar is, heb je 10 openingsdagen (van de bib waar de reservatie klaarstaat) de tijd om het af te halen.
  • Bij niet tijdig afhalen of annuleren, plaatsen we het materiaal terug op het rek. De reservering kan dan niet langer worden afgehaald.