Leen e-boeken in een muisklik

Heb jij al e-boeken geleend via het nieuwe e-boekenplatform van de bib? Digitaal lezen kan overal en altijd, zonder dat je zware boeken hoeft mee te zeulen. CloudLibrary maakt het bovendien nog eenvoudiger om e-boeken te lenen.

 

Digitaal lezen

Wat zijn de voordelen?

- E-boeken zijn geen gedrukte boeken, maar bestaan alleen in elektronische 'inkt'. 

- E-readers zijn toestellen waarmee je op een scherm een e-boek leest.

- Digitaal lezen kan ook op je smartphone, tablet of computer. Het kan overal en altijd, zonder dat je zware boeken hoeft mee te zeulen.

E-boeken van de bib

Hoe werkt het?

De bib leent al enkele jaren e-boeken uit.

- Je kan telkens 5 e-boeken tegelijk lenen uit onze eigen e-boeken collectie.

- Deze e-boeken kan je 4 weken lang lezen op jouw of onze e-reader.  Ook na de start van cloudLibrary blijft deze uitleentermijn behouden voor onze eigen e-boeken!

- Loopt de uitleentermijn af, dan kom je met je e-reader terug naar de bib. Wij halen het e-boek van je e-reader en schrappen de uitlening op je lezerskaart. Een e-boek uitlenen geldt als een gewone uitlening op je lezerskaart.

 

CloudLibrary

Wat is cloudLibrary?

- Als lid van de bib kan je ook e-boeken lenen via cloudLibrary

- Dit is een gloednieuw en erg gebruiksvriendelijk leensysteem.

- Jong en oud, al dan niet digitaal vaardig, kan er vlot mee aan de slag.

- CloudLibrary bevat een ruim aanbod aan voornamelijk Nederlandstalige e-boeken.

- CloudLibrary wordt aangeboden door de bib, in samenwerking met Cultuurconnect, Standaard Boekhandel en Bibliotheca (cloudLibrary).

CloudLibrary

Hoe werkt het?

- Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Over boetes hoef je je dus geen zorgen te maken.

- Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen.

- De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers zoals Kobo, Tolino en Vivlio.

CloudLibrary

Download de app of gebruik de cloudLibrary website

1) Download de app via de Apple App Store of Google Play op je smartphone of tablet. Kies in het keuzemenu voor België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib.

OF

Ga rechtstreeks naar het aanbod e-boeken van de Vlaamse en Brusselse bibliotheken via deze link.

2) Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel, maak je keuze uit het aanbod en begin meteen te lezen.

Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Registreer je dan snel of lees meer over registreren op Mijn Bibliotheek.

3) Wil je e-boeken op je e-reader plaatsen? Maak dan gebruik van onze handleidingen om boeken te downloaden via Adobe Digital Editions op Windows of Mac.

CloudLibrary

Uit welke boeken bestaat de collectie?

- Als lid van de bib heb je toegang tot ruim 6000 Nederlands- en Engelstalige e-boeken. Je vindt er altijd een goed boek.

- De collectie e-boeken richt zich tot volwassen leners en bevat vlot leesbare fictie, literaire en populaire romans, maar ook toegankelijke non-fictie.

- Het gaat voornamelijk om Nederlandstalige boeken en een beperkt aanbod Engelstalige werken. De meerderheid van Vlaamse uitgevers zet haar schouders onder het platform.

- Je vindt er boeken van onder meer Arnon Grunberg, Kris Van Steenberge, Stefan Brijs, Luc Deflo, Pieter Aspe, Per Olov Enquist, Nicci French, Rudi Vranckx, Bart Aerts, Josje Huisman, Pascale Naessens en nog veel meer.

Kort samengevat

 

Eigen e-boekencollectie

 

CloudLibrary

  • Uitleentermijn = 6 weken
  • Aantal e-boeken per uitleenbeurt = 2
  • Aantal reserveringen = 2
  • Moet je met je e-reader naar de bib komen? Nee
  • Klik hier voor cloudLibrary

 

Technische vereisten?

Op welke toestellen kan ik e-boeken ontlenen?

- Smartphone of tablet

De cloudLibrary-app is beschikbaar voor iOS (iOS 8 of recenter), Android (Android 4.1 of recenter) en ook voor de tablets (en niet de e-readers) van Amazon (Nook, Kindle Fire, Kindle Fire HD en Kindle Fire HDX).

E-reader

Je kan de e-boeken lezen op bijna alle e-readers. Enkel de Kindle e-readers van Amazon zijn niet compatibel. Een beperkt aantal verouderde e-readers zijn ook niet bruikbaar.

Computer

Om e-boeken te ontlenen via je computer ga je naar https://ebook.yourcloudlibrary.com/library/deBib/Featured en meld je je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel.

Je kan met 1 Mijn Bibliotheek-profiel e-boeken tegelijk lezen op 7 verschillende toestellen. Via de bladwijzer kan je onthouden waar je zat in het boek.

E-boeken in de bib