Is jouw zoon of dochter dol op lezen?

Is jouw zoon of dochter tussen 6 en 12 jaar?

Dan is hij of zij de geknipte persoon om deel te nemen aan de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen in bib Asse.

De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen, kortweg KJV, is een project van Iedereen leest voor jeugdige boekenwurmen.

Wie lid wordt, leest tijdens het schooljaar 8 recente boeken. We spreken vervolgens 4 keer af in de bib. Samen met boekenvrienden en onder begeleiding praten we tijdens elke bijeenkomst over 2 boeken. Leesplezier, ontdekking en interactie staan centraal. Tenslotte stellen we een top 3 voor dit boekenjaar op. 

Op het eind worden in heel Vlaanderen de stemmen van alle KJV-leden samengeteld. Zo weten we welke boeken per leeftijdsgroep worden bekroond.

Ontdekkingstocht

De KJV is een ontdekkingstocht: de kinderen lezen boeken die zij zelf niet zouden uitkiezen en juist daardoor verbreden ze hun horizon. Zo  ontwikkelen ze hun eigen smaak. Van alles eens proeven, dat is het fijnste.
 

3 KJV-groepen

In bib Asse hebben we schooljaar 2020-2021 3 KJV-groepen. Nieuw is groep 4, voor kinderen uit het 5de en 6de leerjaar!

Groep 2: 6-8 jaar (1ste en 2de leerjaar)

Groep 3: 8-10 jaar (3de en 4de leerjaar)

Nieuw: groep 4: 10 tot 12 jaar (5de en 6de leerjaar)

Is er geen KJV - leesgroep voor de leeftijd van jouw zoon of dochter, maar leest hij of zij graag van thuis uit mee? Dat kan! KJV werkt immers ook met een internetjury. Meer info op www.kjv.be.

Meer info en inschrijven?

Gratis. Inschrijven kan vanaf 1 juli tot en met 31 augustus via e-mail: bibliotheek@asse.be.

Het aantal plaatsen is beperkt.

Vermeld zeker de naam, adres, geboortedatum en het leerjaar. KJV-leden moeten een eigen bibliotheekkaart hebben. Als je nog geen bibliotheekkaart hebt, kan je dit gratis laten aanmaken in de bib.

Het startschot van KJV wordt eind september gegeven. De ingeschreven kinderen én hun ouders worden dan verwacht voor een infomoment in onze polyvalente zaal.

De bijeenkomsten vinden telkens op een zaterdag plaats, van 16u tot 17u, in de bib. De data worden later bekend gemaakt.

 

Aftermovie KJV 2018 - 2019 from Iedereen Leest on Vimeo.

Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen