Via het Gopress krantenarchief zoek je efficiënt in kwaliteitsvolle digitale bronnen. Het is een doorzoekbaar digitaal kranten- en tijdschriftenaanbod voor leden en bezoekers van de lokale bibliotheek en bevat artikels en recensies uit voornamelijk Vlaamse kranten, tijdschriften, regionale edities en persagentschappen.

Voordelen:

• Je kan artikels opslaan, doormailen, delen via sociale media of printen.
  • De betrouwbaarheid van de artikels is vooraf beoordeeld.
  • Het krantenarchief is gratis, los van commerciële bedoelingen of reclame.
  • Het archief wordt gestructureerd aangeboden.

Hoe kan je het archief raadplegen?

In de bibliotheek: maak gebruik van de beschikbare computers of sluit je eigen toestel aan op de gratis wifi verbinding.

Thuis: log in met je mijn bibliotheek-account en krijg toegang tot het Gopress krantenarchief met artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan 2 dagen.

Doorzoek het krantenarchief.

Beschikbare bronnen:

• De Morgen (vanaf juli 1998)
  • Het Laatste Nieuws (vanaf juli 1999)
  • De Tijd (vanaf januari 1998)
  • De Gazet van Antwerpen (vanaf januari 1996)
  • Het Belang van Limburg (vanaf januari 1993)
  • Het Nieuwsblad (vanaf juli 1998)
  • De Standaard (vanaf juli 1998)
  • Persagentschap Belga (vanaf 1995)
  • Knack (vanaf januari 1995)
  • Wablieft (vanaf januari 1995)