Boek
Turks

Turks

+1
Turks
×
Turks Turks

Turks

In de reeks:
Toeristische conversatiegids.
Titel
Turks
Taal
Turks
Uitgever
Houten: Van Reemst, 2005
192 p. : ill.
ISBN
90-410-1931-6

Besprekingen

De 'Capitool'-taalgidsen ademen een heel andere sfeer dan de 'Dummies op reis'. Zij leunen meer aan bij de Van Dale-reiswoordenboeken en zijn dus degelijker van kwaliteit.

Ze bieden ook thematische woordvelden en zinnetjes bij alledaagse thema's als 'de tijd, onderweg met het eigen of het openbaar vervoer, accommodatie, uit eten (menulijst), winkelen, geldzaken, ziekte en doktersbezoek', enz. De lay-out ondersteunt de inhoud consequent. Eerst wordt de Nederlandse zin opgegeven, daarna volgt de Turkse zin in het bordeaux en daaronder staat de gecursiveerde uitspraakweergave in het Nederlands. De tekeningen in dwarsdoorsnede van bv. een auto of het menselijk lichaam zijn erg verhelderend.

Deze reiswoordenboeken haken bovendien erg goed in op de actualiteit van de landen en de taal. De laatste ontwikkelingen op het gebied van het verkeer komen aan bod, alle soorten verkeer worden onder de loep genomen of bv. de laatste trend van hotelaccommodatie, zoals slaapzalen in junior…Lees verder
Deze taalgids geeft in het kort een beeld van de Turkse taal en verstrekt ook wat inleidende algemene informatie over het leven in Turkije. De toegankelijkheid is groot omdat de uitspraak op gemakkelijk te lezen wijze achter de Turkse woorden en zinnen wordt weergegeven. Een uitgebreide woordenlijst N-T en een korte grammatica vervolmaken het geheel. De nadruk ligt op veel voorkomende zinnen en een gesprek voeren. Onderwerpen zijn o.a.: onderweg met auto, vliegtuig, trein of bus, uitgaan, uit eten, accommodatie en geldzaken. De gids bevat ook algemene zaken als getallen, maten en gewichten, dagen van de week, etc. Daarnaast is er aandacht besteed aan ziekte en het in problemen verzeild raken. Verder is er een hoofdstukje over haat/liefde. Het gaat over ruzie maken, over iemand versieren en wat daar zoal bij komt kijken. Met verklarende tekeningen van auto, fiets en lichaam. Verder geen illustraties. Nuttig en praktisch. Een handige, eigentijdse taalgids voor elke toerist.