Taal
Engels
Uitgever
A Film, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
165 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777948286

Over Tom Tykwer

CC BY 3.0 - Foto van/door

Tom Tykwer (Wuppertal, 23 mei 1965) is een Duitse filmregisseur en filmproducent. Hij richtte met enkele andere filmers in 1994 het filmbedrijf X Filme Creative Pool op, waarvan hij nog steeds mede-eigenaar is. Als regisseur brak hij internationaal door met Lola rennt (1998), dat in Berlijn speelt. Later werkte hij zowel aan Duitse als Amerikaanse en internationale producties.

Filmografie

1993: Die tödliche Maria
1997: Winterschläfer
1998: Lola rennt
2000: Der Krieger + Die Kaiserin
2002: Heaven (naar een postuum scenario van Krzysztof Kieślowski)
2004: Paris, je t'aime - (de episode Faubourg Saint-Denis van een compilatie als eerbetoon aan Parijs door verschillende regisseurs; Tykwers episode was een inkorting van zijn kortfilm True uit 2004)
2006: Perfume: The Story of a Murderer
2009: Th…Lees verder op Wikipedia