Boek
Nederlands

Sci-Girl slaat toe : *spreek uit als: saai-girl

Tjibbe Veldkamp (auteur), Kees De Boer (illustrator)
+1
Sci-Girl slaat toe : *spreek uit als: saai-girl
×
Sci-Girl slaat toe : *spreek uit als: saai-girl Sci-Girl slaat toe : *spreek uit als: saai-girl

Sci-Girl slaat toe : *spreek uit als: saai-girl

In de reeks:
Grapman; 2
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Nik en Noor, die zichzelf Grapman en Sci-Girl noemen, zitten in de klas bij meester Nietje. Als Grapman weer eens lollig wil doen in de klas, neemt de meester hen mee naar de achttiende eeuw. Daar ontmoeten ze kinderen die moeten werken en niet kunnen lezen. Met veel grappige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
Taalpunt, Makkelijk lezen
Titel
Sci-Girl slaat toe : *spreek uit als: saai-girl
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Illustrator
Kees De Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2021
169 p. : ill.
ISBN
9789045124469 (hardback)

Besprekingen

Nik (ik-persoon) lijkt een gewone jongen, maar eigenlijk is hij Grapman. Met zijn superkracht Superhumor denkt hij alle problemen in de wereld op te kunnen lossen. Dit in tegenstelling tot zijn klasgenootje Noor, ook wel Sci-Girl (spreek uit als: Saai-girl, zoals al op het omslag wordt vermeld) genoemd. Net als in het eerste deel van de serie Grapman, 'Held met humor'*, is er wrijving tussen Nik en meester Nietje. Als Grapman weer eens lollig doet in de klas is de meester er helemaal klaar mee en ontvoert hem en Sci-girl naar de achttiende eeuw, waarin ze kinderen ontmoeten die moeten werken en niet naar school gaan. Met grappen en grollen en handigheidjes zijn Grapman en Sci-girl meester Nietje steeds te slim af en lijkt het alsof ze weer in de goede tijd belanden. Of toch niet? Leuk en onderhoudend boek, met bizarre grapjes tussendoor wat veel kinderen zal aanspreken. Ondanks dat het qua verhaallijn niet zo eenvoudig is, leest het lekker weg, ook voor kinderen die lezen niet zo leuk…Lees verder

Over Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp (19 oktober 1962 te Groningen) is een Nederlandse schrijver.

Biografie

Tjibbe Veldkamp studeerde psychologie in Groningen. Hij werd wetenschapper. In 1988 gaf iemand hem de suggestie om eens kinderboeken te gaan schrijven. Na het lezen van Het marsepeinen varkentje van Russell Hoban wist hij dat hij ook zoiets wilde maken. In 1990 begon hij hier serieus mee en in 1992 verscheen zijn eerste boek, Een ober van niks. Dit maakte hij in samenwerking van illustrator Philip Hopman, met wie hij nog meerdere boeken zou maken. Ook werkt hij samen met illustrator Kees de Boer.

Van 1993 tot 2000 werkte Tjibbe Veldkamp voor Disneytijdschriften, waar hij schreef voor de Donald Duck en Disneyland. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver en vertaler.

In oktober 2010 maakte de Bond tegen het vloeken zich boos om het taalgebruik in het kinderboek Tiffany Dop uit 2009. In een reactie van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties