Boek
Nederlands

De geest van de keizer

Tjerk Noordraven (auteur), Laury Tinnemans (illustrator)
Kas moet een spreekbeurt houden over de Romeinen. Samen met zijn broer Giel roept hij de geest op van een Romeinse keizer, die een tijger als huisdier had. Als Primus Magnus echt verschijnt, blijkt hij zijn eigen plan te hebben. AVI-E4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Spoken
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
De geest van de keizer
Auteur
Tjerk Noordraven
Illustrator
Laury Tinnemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2020
76 p. : ill.
ISBN
9789020677331 (hardback)

Besprekingen

Tweede deel van wat een hele leuke serie belooft te worden: 'Giel en de Geesten', los te lezen van 'De geest van de meesterdief'*. Dit keer moet Kas, het broertje van Giel, een spreekbeurt houden over de Romeinen, maar hij is die spreekbeurt helemaal vergeten. Samen met Giel roept hij de geest op van de Romeinse keizer Primus Magnus, die een tijger als huisdier had en delen van Afrika heeft veroverd. Primus Magnus verschijnt inderdaad en onmiddellijk wil hij zijn leven voortzetten vanaf waar hij bij zijn overlijden was gebleven. Er moet een tijger gezocht worden en hij wil een parade organiseren, waaraan hij deelneemt in een strijdkar. Voor Giel en Kas breken angstige uren aan: de tijger wordt gevonden en blijkt een ideale bewaker van de bevelende keizer te zijn en voor de strijdkar moet ingebroken worden in het museum in de stad, met het nodige tumult tot gevolg. Gelukkig weten Giel en Kas niet alleen hoe je geesten kan oproepen, maar ook hoe je ze weer kan laten verdwijnen. Bijkomen…Lees verder

Over Tjerk Noordraven

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nynke de Groot

Tjerk Tijmen André Noordraven (Nijmegen, 4 februari 1987) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In het openbaar draagt hij altijd een opgezette vleerhond op zijn schouder.

Loopbaan

Noordraven groeide op in Nijmegen. Na de middelbare school woonde hij twee jaar lang in Italië, waar hij Italiaanse letterkunde studeerde. Daarna kwam hij terug naar Nederland voor een studie Nederlandse taal en cultuur. Na zijn studie werkte hij als redacteur van boeken, tot hij in 2017 debuteerde als kinderboekenschrijver.

Hij debuteerde in juni 2017 met Het nieuwe spookhuis (9+), het eerste boek uit de serie De engste serie ooit. Al na een week kreeg het boek een tweede druk. In januari 2018 volgde De Transsylvanië Express. Daarna volgden nog meer delen. In totaal krijgt de serie acht delen.

In 2018 stond hij met zijn debuut in de finale van de Hotze de Roosprijs.

In najaar 2018 werd zijn boek Het nieuw…Lees verder op Wikipedia