Na een geslaagde neusoperatie keert Tamara Drewe terug naar haar geboortedorp in Dorset, waar ze voor veel opschudding zorgt
Titel
Tamara Drewe
Regisseur
Stephen Frears
Naar het werk van
Posy Simmonds
Componist
Alexandre Desplat 1961-
Acteur
Gemma Arterton Roger Allam Bill Camp Dominic Cooper Luke Evans 1979- Tamsin Greig
Taal
Engels
Uitgever
Cinéart, [2011]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
111 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5414939089084
mooov

Besprekingen

Een komedie uit 2010 van de Britse regisseur Stephen Frears, die bekend werd met onder meer Dangerous liaisons, The queen en Chéri. Het verhaal is gebaseerd op de beeldroman van Posy Simmonds, op zijn beurt losjes gebaseerd op Thomas Hardy's 'Far from the madding crowd'. Hoofdpersoon Tamara Drewe is een journaliste die uit Londen terugkeert naar haar geboortedorp in Dorset om het huis van haar overleden moeder te verkopen. Mede dankzij een geslaagde neusoperatie is ze een sexy vrouw die alle mannen in het dorp het hoofd op hol maakt, waaronder drie schrijvers die – voor hun rust – in een schrijvershotel wonen. In de hoofdrol Gemma Arterton (Prince of Persia; Quantum of Solace). Belinda van de Graaf (Trouw 28-10-'10) vindt dat Arterton 'elke scène kan laten oplichten', maar de film 'kolderiek' en 'alleen bij vlagen geestig'. Peter de Bruijn (NRC 27-10-'10) ziet 'vakwerk, geen vuurwerk' in een 'aardige, onderhoudende film'. Bevat als extra een interview met regisseur Stephen Frears en e…Lees verder

Over Stephen Frears

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Towpilot

Stephen Frears (Leicester, 20 juni 1941) is een Brits filmregisseur.

Filmografie

Films

  • Gumshoe (1971)
  • Bloody Kids (1979)
  • The Hit (1984)
  • My Beautiful Laundrette (1985)
  • Prick Up Your Ears (1987)
  • Mr Jolly Lives Next Door (1987)
  • Sammy and Rosie Get Laid (1987)
  • Dangerous Liaisons (1988)
  • The Grifters (1990)
  • Hero (1992)
  • The Snapper (1993)
  • Mary Reilly (1996)
  • The Van (1996)
  • The Hi-Lo Country (1998)
  • High Fidelity (2000)
  • Liam (2000)
  • Dirty Pretty Things (2002)
  • Mrs. Henderson Presents (2005)
  • The Queen (2006)
  • Chéri (2009)
  • Tamara Drewe (2010)
  • Lay the Favorite (2012)…Lees verder op Wikipedia

Suggesties