Boek
Nederlands

Een beet in mijn bil

Stefan Boonen (auteur), Greet Bosschaert (illustrator)
+1
Een beet in mijn bil
×
Een beet in mijn bil Een beet in mijn bil
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Emma is op een eiland. Ze komt met haar boot in het oerwoud. Daar ziet ze een groot groen beest. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Reizen, Dieren
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Een beet in mijn bil
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Greet Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2008 | Andere uitgaves
26 p. : ill.
ISBN
9789048700783

Besprekingen

Een beet in mijn bil geeft het relaas van Emma weer in een brief aan haar vriendin Joon. Emma is samen met haar mama en haar papa op een eiland op vakantie en verveelt zich stierlijk. Ze valt in slaap in een roeiboot die in de baai ligt. Als ze wakker wordt, is het vloed geworden, en is de boot van de kust weggevaren. Bang drijft ze het oerwoud in. Een aapje komt haar vergezellen, maar dan duikt er ook een gevaarlijke krokodil op... Emma weet te ontkomen en tracht met de aap terug te roeien naar de baai. Maar dan belandt ze in volle zee, en een storm zet op... Zal ze een manier vinden om weer veilig aan land te kunnen?

Een beet in mijn bil maakt deel uit van de reeks 'Bikkels' van Zwijsen en poogt kinderen die niet zo goed kunnen lezen of het niet zo graag doen, aan te moedigen met vlot geschreven verhalen. De zinnen zijn niet lang en de woordenschat is over het algemeen niet moeilijk voor een zes- à zevenjarige. Het mooi geïllustreerde woordweb vooraan kan als sm…Lees verder
Emma schrijft aan Joon wat ze allemaal meemaakt op het eiland waar ze is. Zo valt ze in slaap en wordt bij vloed meegevoerd door de stroom. Ze beleeft een spannend avontuur met een aapje en een krokodil. Het verhaal wordt verteld door een alwetende verteller, terwijl de zinnen uit de brief, die cursief en blauw gedrukt zijn, vanuit Emma’s perspectief zijn geschreven. Ondanks de verspringingen in het perspectief past het taalgebruik en de moeilijkheid van de tekst prima bij de doelgroep, AVI-E3. In dit deel van de serie 'Bikkels' wordt vooral aandacht besteed aan woorden die eindigen op -ooi, -aai en -oei. Het bevat veel paginagrote illustraties die met aquarelverf zijn ingekleurd. De schutbladen voor- en achterin zijn hetzelfde en geven een beeld van het water en het oerwoud, maar voorin staan er woorden uit het verhaal genoemd als haai, boei, baai, strand en oerwoud. Het boekje (geen herdruk*) is voorzien van een meelees-cd** (44 min.), waarop het verhaal op AVI-niveau is ingesproken…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties