Titel
Inside man
Regisseur
Spike Lee
Acteur
Jodie Foster Clive Owen Denzel Washington
Scenarist
Russell Gewirtz
Componist
Terence Blanchard
Taal
Engels
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Universal, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
ca. 123 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Russisch Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Arabisch, Hebreeuws, Deens, Fins, IJslands, Noors, Zweeds
EAN
5050582427622 5050582469523

Over Spike Lee

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Shelton Jackson (Spike) Lee (Atlanta, 20 maart 1957) is een Amerikaans filmmaker en -regisseur.

Lee maakt veelal sociaal bewogen films. Racisme is een belangrijk thema in zijn werk. De films Malcolm X en Do the Right Thing zijn daar goede voorbeelden van. Andere motieven die regelmatig in het werk van deze filmmaker/regisseur zitten verweven zijn criminaliteit, het stadsleven, en de invloed die de media op mensen hebben.

In een aantal van zijn films speelt hij ook zelf een rol, al is het meestal maar een heel kleine rol.

Filmografie (regie)

Films

  • She's Gotta Have It (1986) (met bijrol)
  • School Daze (1988) (met bijrol)
  • Do the Right Thing (1989) (met bijrol)
  • Mo' Better Blues (1990) (met bijrol)
  • Jungle Fever (1991) (met bijrol)
  • Malcolm X…Lees verder op Wikipedia

Suggesties