Boek
Nederlands

Ziel van vuur

Sophie Jordan (auteur), Annemarie Dragt (vertaler)
+1
Ziel van vuur
×
Ziel van vuur Ziel van vuur
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Jacinda is een draki, een draak die een menselijke vorm kan aannemen. Als ze een van de belangrijkste principes van haar soort schendt, moet ze vluchten naar de mensenwereld. Ze valt er voor de aantrekkelijke Will, een draki-jager.
Onderwerp
Draken
Titel
Ziel van vuur
Auteur
Sophie Jordan
Vertaler
Annemarie Dragt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Firelight
Uitgever
Alkmaar: Blossom, 2012
312 p.
ISBN
9789020679144 (paperback)

Besprekingen

Jacinda is een vuurspuwende draki, een afstammeling van draken. ’s Nachts vliegt ze met de rest van haar kolonie uit in het bos waar ze wonen; overdag heeft ze de schijn van een mens. Dat is één van de manieren waarop de draki zich beschermen tegen de mensen die op hen jagen. Jacinda lapt echter graag de regels aan haar laars en komt zo op een dag oog in oog te staan met jager Will Rutledge. Hij laat haar gaan, maar de kolonie vindt dat ze moet worden gestraft voor het gevaar waarin ze hen allemaal heeft gebracht. Haar moeder besluit dat ze, samen met Jacinda’s tweelingzus Tamra, moeten vluchten. Ze trekken naar Chaparral, in de woestijn, waar Jacinda’s moeder hoopt een normaal leven te kunnen leiden. Op de eerste schooldag gaat het al mis, want niemand minder dan jager Will gaat naar dezelfde school en zet Jacinda letterlijk in vuur en vlam. Ze moet nu kiezen tussen haar familie, die wil dat haar draki sterft, of Will, die haar verborgen kant in leven houdt, maar tegelijkertijd haar …Lees verder
Jacinda (ik-figuur) heeft het uiterlijk van een meisje, maar binnen in haar smeult de draki die zij eigenlijk is. Omdat Jacinda een van de laatste vuurspuwende draki's is, wordt zij beschermd door de draki-kolonie. Wanneer ze op een mooie dag zichzelf als draki manifesteert, komt ze de drakenjager Will tegen. Ze raakt op slag verliefd. Een onmogelijke liefde die door nieuwe omstandigheden heviger en nog onmogelijker wordt. Jacinda komt door haar gedrag in de problemen en vlucht met haar moeder en zus uit de kolonie naar een stadje midden in de woestijn. Maar ook daar is ze niet veilig voor de kolonie en haar grote liefde. Romantisch en spannend fantasyverhaal voor jongeren. Het taalgebruik is volwassen, de personages zijn, ondanks de drakenelementen, herkenbaar. Het verhaal is van begin tot eind boeiend en het open einde maakt nieuwsgierig naar het volgende deel van deze trilogie 'Firelight'. Vanaf ca. 15 jaar.