E-boek
Nederlands
De sociale satire Babbitt (1922), waarvoor Sinclair Lewis als eerste Amerikaan in 1930 de Nobelprijs voor de Literatuur ontving, behandelt twee belangrijke thema's. Het stelt vragen over de voor- en nadelen van onze kapitalistische levenshouding en het gaat over conformisme: in welke mate ben je bereid om je aan te passen aan wat je omgeving van je verwacht? In de aanloop naar de grote beurskrach
Titel
Babbitt
Auteur
Sinclair Lewis
Vertaler
Paul Bruijn
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Babbitt
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Van Oorschot, 2017
ISBN
9789028280656
CloudLibrary
3fkyk89

Over Sinclair Lewis

Harry Sinclair Lewis (Sauk Centre, 7 februari 1885 - Rome, 10 januari 1951) was een Amerikaanse schrijver. In 1930 was hij de eerste Amerikaan die de Nobelprijs voor Literatuur won.

Biografie

Leven

Op jonge leeftijd leerde hij lezen en hield hij een dagboek bij. Op 13-jarige leeftijd probeerde hij zonder succes van huis weg te lopen om mee te vechten in de Spaans-Amerikaanse Oorlog. Als jongeman al probeerde hij zijn sociale idealen te verwezenlijken. Op 23-jarige leeftijd liep hij weg uit de colleges en werd portier van de Helicon House Colony, een utopisch socialistische gemeenschap, gesticht door Upton Sinclair. Nadat een grote brand het pand had vernietigd, werd hij vrije journalist in New York, maar slaagde er nauwelijks in om het hoofd boven water te houden. In 1907 probeerde hij werk te krijgen bij de kanaalbouw in Panama, maar ook dat werd geen succes.

In 1908 studeerde hij…Lees verder op Wikipedia