Boek
Nederlands

Niets blijft verborgen

Simon Beckett (auteur), Annoesjka Oostindiër (vertaler)
Forensische antropoloog David Hunter raakt betrokken bij het onderzoek naar enkele verdwenen vrouwen als het lijk van een van hen wordt gevonden.
Titel
Niets blijft verborgen
Auteur
Simon Beckett
Vertaler
Annoesjka Oostindiër
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The calling of the grave
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2011
368 p.
ISBN
9789021803852 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Acht jaar geleden kreeg seriemoordenaar Jerome Monk levenslang voor de uiterst gewelddadige moord op vier meisjes. Waar de lichamen begraven liggen heeft Monks nooit willen onthullen. Uiteindelijk staakte de politie noodgedwongen haar pogingen om de graven te vinden. Dit is een klap voor forensisch antropoloog David Hunter, die het als een persoonlijke nederlaag opvat. Op de koop toe komen zijn echtgenote Alice en hun dochter Kara enkele dagen later bij een verkeersongeluk om het leven.
De nare herinneringen aan die donkere periode keren terug wanneer Monk aanbiedt om de graven van de meisjes alsnog aan te duiden. Hij ontsnapt echter en het moorden herbegint. De dader heeft het gemunt op iedereen die acht jaar geleden een rol speelde in de zoektocht naar de vermoorde meisjes. Samen met Sophie Keller, die destijds als extern adviseur optrad, probeert Hunter de waarheid aan het licht te brengen. Ze moeten daarbij veel weerstand overwinnen, temeer omdat de verdenking ook op Hunter v…Lees verder
In deze vierde thriller met als hoofdpersoon David Hunter raakt de forensische antropoloog betrokken bij het onderzoek naar verdwenen jonge vrouwen als het lijk van een van hen gevonden wordt. Acht jaar later weet de moordenaar te ontsnappen en een vroegere collega doet een beroep op David. De politie is niet echt blij met zijn onderzoek en verdenkt hem zelfs van medeplichtigheid als de betreffende collega wordt aangevallen. Terwijl de moordenaar steeds dichterbij lijkt te komen, worstelt David met zijn gevoelens voor deze collega. In deze zeer spannende thriller vertelt de auteur minutieus hoe het onderzoek van David vordert en stapje voor stapje leidt naar het verrassende en gewelddadige einde. Er is veel aandacht voor het persoonlijke leven van David die een tragische gebeurtenis nog niet verwerkt heeft. Het plot is verrassend, de hoofdpersonen realistisch, een van de betere thrillers. Vrij kleine druk en ruime interlinie.

Over Simon Beckett

Simon Beckett (Sheffield, 1960) is een Brits journalist en auteur.

Na het afronden van zijn studies ging Beckett lesgeven in Spanje en speelde hij in verschillende bandjes, vooraleer hij freelance-journalist werd. Hij schreef voor onder andere The Times, The Independent on Sunday, The Daily Telegraph en The Observer.

Beckett schreef in 2006 zijn eerste boek in de "David Hunter-reeks", getiteld The Chemistry of Death (in het Nederlands vertaald als De geur van Sterfelijkheid).

Bibliografie

  • 1994: Fine Lines
  • 1995: Animals
  • 1997: Where There's Smoke
  • 1998: Owning Jacob (Jacob is van mij, 2012)
  • 2014: Stone Bruises (Klem, 2014)

David Hunter-reeks: