Een ambitieuze jonge advocaat neemt het op tegen een machtige en meedogenloze directeur van een groot farmaceutisch bedrijf. Hij raakt echter al snel betrokken bij een geval van chantage, corruptie en een moordzaak waarin hij de hoofdverdachte is.
Titel
Misconduct
Regisseur
Shintaro Shimosawa
Componist
Federico Jusid 1973-
Acteur
Josh Duhamel Al Pacino Anthony Hopkins 1937-
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 101 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Hongaars, Pools Ondertiteling: Nederlands, Frans, Deens, Fins, Hindi,Hongars, IJslands, Noors, Pools, Zweeds, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083067403

Besprekingen

Regiedebuut van schrijver en producent Shintaro Shimosawa met Josh Duhamel (Safe haven; You're not you), Anthony Hopkins en Al Pacino. De ambitieuze advocaat Ben Cahill (Duhamel) neemt een zaak aan tegen Arthur Denning (Hopkins), de machtige en corrupte directeur van een groot farmaceutisch bedrijf. Denning is de grote tegenstander van Cahill's zakenpartner Charles Abrams (Pacino). Cahill raakt al snel betrokken bij chantage, corruptie en moord. De Amerikaanse recensenten zijn kritisch. Joe Leydon (variety.com) vindt dat Duhamel zich goed staande houdt tussen de twee routineuze zwaargewichten in deze 'neo-noir' film. Hij schrijft dat het verhaal veel leent van andere misdaadfilms en rommelig en vol is, maar kundig gefilmd en onderhoudend, hoewel snel weer vergeten.