Boek
Nederlands

Woef! Woef!

Seb Braun (auteur), J.H. Gever (vertaler)
+1
Woef! Woef!
×
Woef! Woef! Woef! Woef!

Woef! Woef!

Seb Braun (auteur), J.H. Gever (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Achter grote flappen zitten allerlei huisdieren verstopt. Weet jij welke dieren het zijn? Vierkant hardkartonnen prentenboek met illustraties in heldere kleuren en flappen. Vanaf ca. 1 jaar.
Extra onderwerp
Boekbaby's, Livres bébés
Titel
Woef! Woef!
Auteur
Seb Braun
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Woof! Woof!
Editie
2
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2014
[10] p. : ill.
ISBN
9789025755980 (hardback)

Besprekingen

Woef woef is een verrassend boekje met grote stevige flappen en dierengeluiden. Het is bedoeld voor kinderen die net beginnen praten en moedigt hen aan te antwoorden op de vraag: ‘Hoe doet dit dier?’ Achtereenvolgens krijgt de lezer een plaat te zien van een hond, een poes, een konijn, een rode vis, een blauwe vogel en een stel gele vogeljongen.
Bij de beelden horen telkens begeleidende vragen bij zoals ‘Wie zit er achter het tuinhek?’, ‘Wie zit daar achter de bloempot?’ en ‘Wie zit er in het hok?’ De woordenschat is eenvoudig en verstaanbaar voor kleinere kinderen. Er is bovendien bijna geen tekst, de focus ligt op de illustraties en de interactie. Bij het openen van het flapje krijg je wel het kenmerkende geluid van het dier te lezen.
De illustraties zijn vrij eenvoudig van stijl, maar spreken kinderen van jonge leeftijd aan. De pagina's zijn kleurrijk en de prenten bevatten veel details, zoals een hoop aarde met een worm, een egel die aan een bloem ruikt, een sprinkhaa…Lees verder
Een nadeel van de meeste flapjesboeken voor peuters is dat de flapjes het ‘leesgeweld’ van de jonge lezers niet aankunnen en het na een paar leesbeurten begeven. Met dit vierkante prentenboek zal dat minder snel gebeuren, want de flappen zijn speciaal groot en stevig gemaakt. De uitgave is in zijn geheel goed verzorgd: stevige hardkartonnen bladzijden en mooie, contourloze illustraties over twee pagina’s in heldere kleuren. Dit deel in de reeks ‘Hoe doet dit dier?’ gaat over huisdieren; in dezelfde uitvoering verscheen ook 'Boe! Boe!'* over boerderijdieren. De peuters moeten raden welk dier verstopt zit achter bijvoorbeeld het tuinhek of in de boom, en welk geluid het dier maakt. De vragen (‘Wie zit daar achter de bloempot?’) nodigen uit tot interactie en kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten. Alleen jammer dat bij vrijwel alle dieren gevraagd wordt waar ze 'zitten', ook als ze overduidelijk staan, of bv. zwemmen. Een leuke verrassing is dat er onder de laatste flap nog een…Lees verder

Hoe doet dit dier? Woef! Woef!

Dit kartonboekje is een vrolijk flappenboekje waarin dieren verstoppertje spelen. Zo zit het hondje achter het hek en de vis in de vijver. Wat opvalt is dat voor sommige dieren een verkleinwoord wordt gebruikt en voor andere niet. Voor de rest is dit boek heel consequent. Elke dubbele bladzijde start met: Wie zit daar ...? En op de bladzijde ernaast zit een dier in zijn natuurlijke habitat en achter een stevige flap verstopt. Soms is er nog net een klein stukje van het dier boven de flap te zien. Het is de bedoeling om peuters het dier te laten benoemen en het zijn geluid na te laten doen. Een overbekend concept maar wel fris en eigentijds uitgewerkt, in heldere kleuren.