Boek
Nederlands

Het meisje onder de boom

Sara Blaedel (auteur), Femke Muller (vertaler), Maaike Van Hassel (vertaler)

Op het eiland Bronholm wordt het lichaam gevonden van Susan, die in 1995 vermist raakte tijdens een schoolreis. Journaliste Camilla Lind gaat op bezoek bij Pia, die op school heeft gezeten met Susan. Maar Pia blijkt diezelfde ochtend zelfmoord te hebben gepleegd.
Hoofdinspecteur Louise Rick is met haar gezin op sabbatical als ze hoort dat haar broer zelfmoord heeft proberen te plegen nadat

Titel
Het meisje onder de boom
Auteur
Sara Blaedel
Vertaler
Femke Muller Maaike Van Hassel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
Pigen under traet
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2020
318 p.
ISBN
9789044359817 (paperback)

Besprekingen

Het meisje onder de boom

Eerste zin. In het bleke maanlicht dat tussen de dichte boomkruinen door viel, zag ze de grot, of in elk geval een soort opening in de rotswand.

Hoofdinspecteur Louise Rick is met haar verloofde en kinderen op wereldreis wanneer ze bericht krijgt dat haar broer Mikkel een zelfmoordpoging heeft ondernomen. Diens vrouw Trine is onvindbaar en Mikkel is ervan overtuigd dat ze hem en hun gezin heeft verlaten. Louise komt erachter dat Trine ooit in dezelfde klas zat als Susan, een meisje dat jaren geleden tijdens een schoolreis is verdwenen. En dan blijkt dat het lichaam van Susan recent in een grot is teruggevonden en dat een ander klasgenootje van Trine onlangs is verdronken.

De Deense Sara Blædel heeft al meer dan 4,5 miljoen boeken verkocht. De achterflap van deze thriller staat vol lovende woorden van topschrijvers als Karin Slaughter, Michael Connelly en Tess Gerritsen. Jammer genoeg is Het meisje onder de boom al die lof niet waard. Het is een saai, doordeweeks verhaal met bordkartonnen personages dat zelden of nooit overtuigt. Blædel produceert aan de lopende band en dat merk je. Deze fabrieksthriller d…Lees verder