Boek
Nederlands

Een vlinder achterna

An Rutgers van der Loeff (auteur), Mance Post (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een lief, verwaarloosd meisje van drie jaar ziet een vlinder. Zij vindt het diertje zo mooi, dat zij hem achterna loopt. Tenslotte valt zij van vermoeidheid in een parkje in slaap. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Verdwalen, Vlinders
Leesniveau
AVI 8
Titel
Een vlinder achterna / An Rutgers van der Loeff ; met tek. van Mance Post
Auteur
An Rutgers van der Loeff
Illustrator
Mance Post
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2001 | Andere uitgaves
76 p. : ill.
ISBN
90-216-1913-X

Besprekingen

Veronica is een klein meisje dat altijd alleen buiten speelt. Ze houdt erg van mooie dingen en wordt dan ook 'Wa-mooi' genoemd. Op een dag loopt ze een mooie vlinder achterna en valt ze uiteindelijk uitgeput in slaap in een park. De volwassenen om haar heen zijn ongerust en merken dan pas hoezeer zij haar missen en hoe weinig aandacht ze aan haar besteden. Nog altijd een mooi en poëtisch verhaal. Weer uitgegeven met de oorspronkelijke zwart-witillustraties van Mance Post die goed bij het verhaal passen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar.

Over An Rutgers van der Loeff

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Rob C. Croes / Anefo

An Rutgers van der Loeff-Basenau (Amsterdam, 15 maart 1910 – Laren, 19 augustus 1990) was een Nederlands schrijfster. Ze publiceerde ook onder het pseudoniem Rutger Bas.

Biografie

Anneke Basenau groeide op in Amsterdam en in het Gooi, als oudste dochter van de bacterioloog Jacob Basenau en de schrijfster-vertaalster Nora Goemans. Haar ouders hadden een turbulent huwelijk. Ze volgde het Barlaeus Gymnasium en ging klassieke talen studeren aan de Gemeente Universiteit in Amsterdam (tegenwoordig Universiteit van Amsterdam). Na de zelfmoord van haar vader in 1929 gaf ze haar studie echter op om met haar moeder vertaalwerk te gaan doen en les te gaan geven. In 1934 trouwde ze met haar jeugdvriend en studiegenoot Michaël Rutgers van der Loeff, lid van de familie Van der Loeff. Uit dit huwelijk werden twee dochters en twee zonen geboren.

In 1941 debuteerde Rutgers van der Loeff tezamen met haar moeder met het boek Het o…Lees verder op Wikipedia