Boek
Nederlands

Tien overheerlijke juffen en meesters

Ross Montgomery (auteur), Sarah Warburton (illustrator), Jacques Vriens (vertaler)
+1
Tien overheerlijke juffen en meesters
×
Tien overheerlijke juffen en meesters Tien overheerlijke juffen en meesters
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Tien juffen en meesters missen de bus naar huis. Ze zijn moe en nemen de kortste weg dwars door het donkere bos. Maar in het bos zitten tien harige monsters hen op te wachten! Grappig prentenboek met kleurrijke illustraties en tekst op rijm waarin wordt teruggeteld vanaf tien. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Leraren, Tellen
Extra onderwerp
monsters
Titel
Tien overheerlijke juffen en meesters
Auteur
Ross Montgomery
Illustrator
Sarah Warburton
Vertaler
Jacques Vriens Thérèse Vriens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ten delicious teachers
Uitgever
Amsterdam: Volt, © 2021
[32] p. : ill.
ISBN
9789021426822 (hardback)

Besprekingen

Groot kleurrijk prentenboek over tien nogal dommige juffen en meesters. Nadat ze samen de laatste bus missen, besluiten ze een kortere route naar huis te lopen. Deze route voert door een donker bos, en daar wacht een horde ondeugende, hongerige en hilarisch uitziende monsters (eivormige pluizige pompoenen met dunne armpjes en beentjes en één, twee of meerdere ogen). Telkens wordt een juf of meester door een monster uit de rij geplukt, totdat er op het laatst nog maar één strenge kleuterjuf overblijft. Deze laatste juf weet de monsters in toom te houden. Er wordt gesuggereerd, dat de groep leraren wordt opgegeten. Toch is het boek niet eng, maar juist heel grappig. Aan de binnenzijde van de voor- en achterflap is te zien wat de monsters met de individuele juffen/meesters doen. Het verhaal, waarin wordt teruggeteld van tien naar één, wordt verteld op rijm (aabb). De tekst is gedrukt in duidelijk leesbare letters. Elke dubbele pagina eindigt met de groot en vetgedrukte zinsnede 'Nu zijn …Lees verder

Over Ross Montgomery

Ross Montgomery (East Kilbride, 16 oktober 1962) is een Schotse darter die speelt voor de PDC. Zijn bijnaam is The Boss. Montgomery was captain van Schotland tijdens de WDF World Cup, WDF Europe Cup en de Six Nations Cup.

Carrière

In 2006 plaatste Montgomery zich voor het eerst voor Lakeside, waar hij in de eerste ronde met 3–1 verloor van Nederlander Vincent van der Voort. Vervolgens haalde hij de finale van het Scottish Open, waar hij onder andere Gary Robson en Michael van Gerwen versloeg. Hij verloor deze finale van Göran Klemme uit Zweden.

In 2007 haalde Montgomery de laatste zestien van de Winmau World Masters, waar hij verloor van Martin Atkins. In 2008 pakte hij zijn eerste toernooizege op de EDO England Open. Tijdens dit toernooi versloeg hij onder anderen Ted Hankey en Gary Robson en in de finale versloeg hij zijn landgenoot Gary Anderson. Tijdens het BDO Internationa…Lees verder op Wikipedia

Suggesties