Boek
Nederlands

Afscheid van Clouds Frome

Robert Goddard (auteur), Bob Snoijink (vertaler)
Een Engelse architect probeert aan het begin van de 20e eeuw zijn vroegere geliefde die beschuldigd is van een gifmoord, van de galg te redden.
Titel
Afscheid van Clouds Frome
Auteur
Robert Goddard
Vertaler
Bob Snoijink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Take no farwell
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Poema Pockets, 2011
672 p.
ISBN
9789021010779 (paperback)

Besprekingen

Zoals vaker in de ambachtelijke en lijvige thrillers van deze auteur wordt de hoofdpersoon, een ambitieuze architect, tegen zijn zin betrokken bij gebeurtenissen uit het verleden. In dit geval is het de tienerdochter van zijn vroegere geliefde, misschien ook wel zijn eigen dochter, die hem smeekt alles te doen om haar van moord beschuldigde moeder vrij te krijgen. Door schuldgevoel gedreven (hij liet de mooie Consuela zitten uit vrees voor zijn carrière) raakt Geoffrey Staddon langzaam aan toch bij de zaak betrokken. Hij zet deze keer zijn werk en zelfs zijn vrouw opzij om de onschuld van Consuela te bewijzen door naar de echte moordenaar binnen de ingewikkelde verhoudingen van haar familie en schoonfamilie en hun personeel te zoeken. De spanning is door het gestuntel van de speurende architect en de nogal omslachtige verteltrant eigenlijk ondergeschikt aan het historische karakter van deze thriller, die vooral de moeite waard is door de gedetailleerde beschrijving van de Engelse rech…Lees verder

Over Robert Goddard

Er zijn meerdere personen met de naam Robert Goddard:

  • Robert Goddard, schrijver, bekend van historische thrillers.
  • Robert Hutchings Goddard, uitvinder en onderzoeker, vooral bekend van zijn baanbrekend werk op het gebied van de ruimtevaart.
  • Robert John Goddard, Nederlands nationaalsocialistisch uitgever.


Lees verder op Wikipedia