Boek
Nederlands

Keizer van Rome

Robert Fabbri (auteur), Joost Zwart (vertaler)
Vespasianus krijgt opdracht de opstandige joden te onderwerpen.
Titel
Keizer van Rome
Auteur
Robert Fabbri
Vertaler
Joost Zwart
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Emperor of Rome
Uitgever
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2019
349 p.
ISBN
9789045218519 (paperback)

Besprekingen

Na bijna zeven jaar is met dit deel een eind gekomen aan de serie over het leven van Vespasianus, keizer van Rome van 69-79. De eerste helft van dit deel speelt zich in Palestina af, het huidige Israël. In opdracht van keizer Nero moet Vespasianus de opstandige joden onderwerpen. Hij wordt daarbij gesteund door zijn zoon Titus die hem als keizer zal opvolgen. Stad na stad wordt onderworpen. Na de zelfmoord van Nero en de snelle opeenvolging van drie soldatenkeizers in één jaar roepen zijn soldaten Vespasianus tot keizer uit. Hij trekt met zijn legioenen naar Rome en bereikt daar eindelijk het hoogtepunt van zijn carrière. Het is wonderlijk hoe de auteur erin is geslaagd om negen* delen lang de spanning erin te houden. In het scheppen van intriges is Fabbri een meester gebleken. Wel moet worden geconstateerd dat ook nu de beschrijving van gevechtscenes aanmerkelijk korter had gekund. Aan het eind verantwoordt de schrijver zijn historische keuzes en de bronnen. Voor liefhebbers van hist…Lees verder

Over Robert Fabbri

Robert Fabbri (Genève, 22 juni 1961) is een Zwitserse auteur van historische thrillers, bekend van onder meer de Vespasianus-serie.

Biografie

Fabbri werd geboren in Genève maar verhuisde op jonge leeftijd naar West Sussex in Engeland. Hij studeerde er achtereenvolgens aan de kostschool Christ's Hospital, Horsham en de universiteit van Londen.

Fabbri werkte 25 jaar als regie-assistent in de tv- en filmindustrie. Daarna besloot hij om een carrière als schrijver te beginnen.

Bibliografie

Zijn bekendste boeken zijn deze van de Vespasianus-serie, waarin hij vertelt over het leven van Titus Flavius Vespasianus I, de eerste Flavische keizer van het Romeinse Rijk.

Vespasianus-serie