Boek
Nederlands

Miniapolis : roman

Rob Van Essen (auteur)
+1
Miniapolis : roman
×
Miniapolis : roman Miniapolis : roman

Miniapolis : roman

Genre:
Zeggen ze niet altijd dat de reis belangrijker is dan de bestemming? Misschien is dat zo. Maar soms heeft de bestemming het laatste woord. Vier jaar geleden kreeg Jonathan te horen dat zijn moeder was overleden. Toch ziet hij haar op een ochtend in de tram. Hij neemt haar mee de stad uit, op zoek naar het landhuis waar ze is opgegroeid en waarover ze vreemde verhalen vertelt. Ondertussen werken Sc
Titel
Miniapolis : roman
Auteur
Rob Van Essen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2021
218 p.
ISBN
9789025472030 (paperback)

Besprekingen

Twee mannen op een rode tandem

Twee collega's gaan uit fietsen, zonder zelf te weten waarheen. De nieuwe roman van Rob van Essen is weer aangenaam absurdistisch.

Rob van Essen lezen is op reis gaan. Naar een on- bekende bestemming in een robotauto, zoals in De goede zoon, de roman waarmee Van Essen (1963) in 2019 de Libris Literatuurprijs won. Slen- teren door parallelle werelden, buitenwijken of andere tijden, in de vorig jaar verschenen verha- lenbundel Een man met goede schoenen. Of een fietstocht maken door een landschap dat nog het meest aan een idyllisch modelspoorbaanland- schap doet denken.

In de roman Miniapolis springen we achterop bij de collega's Wildervanck en Scherpenzeel, die de gewoonte hebben ontwikkeld een fietstochtje te maken voordat ze naar hun werk gaan op het de- primerende bijkantoor van de gemeentelijke dienst. De fietstochten worden steeds langer, tot ze op een dag helemaal niet meer terugkeren. Ze fietsen door, zonder zelf te weten waarheen. Ondertussen trekt een jongen genaamd Jonathan met zijn moeder te voet door hetzelfde landschap, op zoek naar een groot landhuis met een plat dak.

Want op dat dak…Lees verder