Boek
Nederlands

Feest !

Rindert Kromhout (auteur), Jan Jutte (illustrator)
+1
Feest !
×
Feest ! Feest !

Feest !

Rindert Kromhout (auteur), Jan Jutte (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bil wordt ziek met Oudjaar; zijn vriend Wil zorgt voor hem. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 2
Titel
Feest ! / Rindert Kromhout ; tek. van Jan Jutte
Auteur
Rindert Kromhout
Illustrator
Jan Jutte
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1999
23 p. : ill.
ISBN
90-276-4221-4

Besprekingen

Leesoefenboekje over twee jongens Wil en Bil die zich verheugen op Oudjaar. Bil wordt ziek en Wil verzorgt hem zo goed dat hij aan het einde van de dag zo moe is dat ze nóg niet naar het feest in het dorp kunnen. De kleurrijke tekeningen van Jan Jutte vervolmaken dit boekje, zijn illustraties hebben een heel eigen stijl. De uitgave is herkenbaar als deeltje uit een reeks, maar aantrekkelijk uitgevoerd met groot lettertype en royale bladspiegel. De 'Leeslat' aan de achterzijde geeft informatie over genre en moeilijkheidsgraad. Oefenstof na vier à vijf maanden leesonderwijs.

Over Rindert Kromhout

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Mark Sassen

Rindert Kromhout van der Meer (Rotterdam, 9 augustus 1958) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Rindert Kromhout woonde als kind twee jaar lang in kindertehuizen. In deze periode (1971-1973) gaat hij naar de LOM-school in Utrecht en voelt zijn eerste roeping: bioloog of dierenarts. Hij ziet er echter vanaf als hij ontdekt dat je voor deze beroepen lang moet leren. Daarna gaat hij naar de avondmavo en volgt hij een opleiding tot kleuterleider. Ondertussen begint hij kinderverhalen te schrijven. In 1980 haalt hij zijn diploma, maar tot een baan in het onderwijs komt het nooit. Alles wat hij in die tijd over kinderen geleerd heeft komt wel goed van pas bij het schrijven van kinderboeken.

In 1985 bezoekt Rindert Kromhout Rome voor het eerst. Deze kennismaking krijgt een naar einde als Palestijnse terroristen het vliegveld binnenstormen terwijl hij op zijn vlucht naar huis wacht. Zestien mensen worden doodgescho…Lees verder op Wikipedia

Suggesties