Boek
Nederlands

Een dief in huis

Rindert Kromhout (auteur), Jan Jutte (illustrator)
+1
Een dief in huis
×
Een dief in huis Een dief in huis

Een dief in huis

Rindert Kromhout (auteur), Jan Jutte (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bil en Wil horen een dief in huis. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Diefstal
Leesniveau
AVI 1
Titel
Een dief in huis / Rindert Kromhout ; ill. Jan Jutte
Auteur
Rindert Kromhout
Illustrator
Jan Jutte
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1998
23 p. : ill.
ISBN
90-276-4101-3

Besprekingen

Bil en Wil horen 's nachts beneden een dief. Ze bedenken samen allerlei plaatsen om zich te verstoppen. Ze klimmen uiteindelijk uit het raam en verstoppen zich, ver weg, in de schuur. De volgende ochtend zien ze dat de dief het huis helemaal heeft leeggehaald. Dat is jammer, maar ze zijn blij dat ze nog samen zijn. Het spannend geschreven boekje is geschikt voor beginnende lezers: geen hoofdletters, wel eenlettergrepige woorden en korte zinnen. Er staan veel, leuke kleurenillustraties in het hele boek. Ook de binnenkaft ziet er leuk uit. Het boekje komt uit de serie Spetter die aansluit bij Veilig Leren Lezen. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Rindert Kromhout

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Mark Sassen

Rindert Kromhout van der Meer (Rotterdam, 9 augustus 1958) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Rindert Kromhout woonde als kind twee jaar lang in kindertehuizen. In deze periode (1971-1973) gaat hij naar de LOM-school in Utrecht en voelt zijn eerste roeping: bioloog of dierenarts. Hij ziet er echter vanaf als hij ontdekt dat je voor deze beroepen lang moet leren. Daarna gaat hij naar de avondmavo en volgt hij een opleiding tot kleuterleider. Ondertussen begint hij kinderverhalen te schrijven. In 1980 haalt hij zijn diploma, maar tot een baan in het onderwijs komt het nooit. Alles wat hij in die tijd over kinderen geleerd heeft komt wel goed van pas bij het schrijven van kinderboeken.

In 1985 bezoekt Rindert Kromhout Rome voor het eerst. Deze kennismaking krijgt een naar einde als Palestijnse terroristen het vliegveld binnenstormen terwijl hij op zijn vlucht naar huis wacht. Zestien mensen worden doodgescho…Lees verder op Wikipedia

Suggesties