Boek
Nederlands

De dag dat Jodocus B. zijn paard wilde leren fluiten

Rien Broere (auteur), Marjolein Hund (illustrator)

De dag dat Jodocus B. zijn paard wilde leren fluiten

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Als vijf vrienden juf Greet helpen de zolder van school op te ruimen, vinden ze een aantal brieven uit 1958. De brieven geven cryptische aanwijzingen over 'geel goud'. De vrienden besluiten op onderzoek te gaan. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
De dag dat Jodocus B. zijn paard wilde leren fluiten
Auteur
Rien Broere
Illustrator
Marjolein Hund
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2012
183 p. : ill.
ISBN
9789044816129 (hardback)

Besprekingen

Als een groepje vrienden juf Greet helpt de zolder van school op te ruimen, vinden ze een aantal brieven uit 1958. De brieven geven een aantal cryptische aanwijzingen over 'geel goud'. De vijf vrienden besluiten op onderzoek te gaan, maar ze zijn niet de enigen. Derde los te lezen deel uit de serie 'Juf & Co'*. Vlot geschreven verhaal met humoristische ondergrond en taalgrapjes, maar niet altijd even eenvoudig te lezen door de volle bladspiegel en de vrij kleine letter waarin het gedrukt is (brieven en andere geschriften zijn cursief gedrukt). De karakters van de hoofdpersonen worden tijdens het verhaal duidelijk. Met zes karikaturale zwart-witillustraties over een hele bladzijde. De (te) lange titel slaat op een zin uit een opstel dat verband houdt met de brieven. Achterin een berichtje van juf Greet over het vierde deel. Lekker vakantieverhaal voor zowel jongens als meiden vanaf ca. 10 jaar.

Over Rien Broere

Rien Broere (Roosendaal, 2 augustus 1953) is een Nederlandse schrijver van romans en kinderboeken.

Broere bracht zijn jeugd door in het West-Brabantse Roosendaal. Na de middelbare school ging hij naar de pedagogische academie. In 1974 vertrok hij naar Den Haag, waar hij acht jaar werkte als onderwijzer aan een basisschool in de Schilderswijk. In 1982 verhuisde hij naar Almere, waar hij directeur werd van een basisschool. Al vanaf het begin dat hij in het onderwijs werkte, hield Broere zich bezig met schrijven; aanvankelijk waren dat vooral cabaretteksten.

In 1987 verscheen zijn debuutroman Illusies bij uitgeverij De Harmonie in Amsterdam. In totaal verschenen vijf romans bij deze uitgever Naast het genoemde Illusies, publiceerde hij De opgraving (1989), Meesterwerk met brief (1991), Een hand op het graf van Massaro (1994) en De voorstelling (1998).

In 1991 koos hij definitief voor het schrijverschap. Samen met zi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties