Boek
Nederlands

Ik help graag!

Pim Lammers (vertaler)
+1
Ik help graag!
×
Ik help graag! Ik help graag!

Ik help graag!

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Harl is jarig vandaag. Hij viert het door klusjes te doen. Maar er gaat steeds iets mis! Verhaal over Lego City. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Helpen, Jarig zijn
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Ik help graag!
Vertaler
Pim Lammers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Best birthday ever
Uitgever
Amsterdam: Billy Bones, 2021
48 p. : ill.
ISBN
9789030508021 (hardback)

Besprekingen

Eerste leesboekje met het Lego-concept als decor. Harl Hubbs is de hoofdpersoon in dit verhaal. Hij is de klusjesman van de stad en hij helpt iedereen graag. En vandaag is hij op de koop toe jarig! Terwijl hij naarstig op zoek gaat naar enig verjaardagsvertier, hebben zijn vrienden Duke, Bob, Poppy Star, Shirley, Freya, Solomon en Chief Wheeler het maar druk met hun dagelijkse bezigheden. Hoe graag Harl hen ook helpt, ze hebben geen tijd. Terwijl Harl steeds mistroostiger wordt, bereiden zijn vrienden in stilte een groot feest voor. Kortom: eind goed, al goed in dit lieve Lego-stadje. Het verhaal is geschreven in zinnen die de regellengte niet overstijgen en bevatten vooral woorden van één lettergreep. De taal is wat stijfjes en tekenfilmpjesachtig mechanisch. Kleurige Lego-gerelateerde illustraties verlevendigen de tekst. De namen van de personages zijn in de tekst vervangen door een hoofdje, voorin worden ze allemaal voorgesteld. Het boekje besluit met enkele korte leesvragen en een…Lees verder

Over Pim Lammers

Pim Lammers (2 oktober 1993) is een Nederlandse schrijver. In 2017 verscheen zijn eerste prentenboek Het lammetje dat een varken is met illustraties van Milja Praagman, het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. In 2018 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers op 24-jarige leeftijd de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Naast kinderboeken schrijft hij ook voor volwassenen.

Lammers studeerde politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Prijzen

  • 2018 - Zilveren Griffel voor Het lammetje dat een varken is, geïllustreerd door Milja Praagman
  • 2019 - White Raven voor De boer en de dierenarts, samen met illustrator Milja Praagman. De White Raven is een selectie van bijzondere kinder- en jeugdboeken van over de hele wereld, gemaakt door de Internationale Jugendbibliothek in München.

Lees verder op Wikipedia