Boek
Nederlands

Er was eens een koe

Pim Lammers (auteur), Marije Tolman (illustrator)
+1
Er was eens een koe
×
Er was eens een koe Er was eens een koe
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Eefje houdt van sprookjes. Iedere avond leest haar moeder voor uit het dikke sprookjesboek. Maar op een avond heeft Eefje er genoeg van. Ze wil niet langer horen over biggetjes, geiten of de grote boze wolf. Ze wil een sprookje met een koe! Maar die staan niet in haar moeders boek... Eefje besluit op zoek te gaan.
Onderwerp
Sprookjesfiguren
Titel
Er was eens een koe
Auteur
Pim Lammers
Illustrator
Marije Tolman
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2020
66 p. : ill.
ISBN
9789045122847 (hardback)

Besprekingen

Er zijn niet veel schrijvers die ware literatuur voor beginnende lezers kunnen schrijven. Pim Lammers laat zien daar een meester in te zijn. Eefje wordt veel voorgelezen en ze houdt erg van sprookjes, maar nu wil ze wel eens een sprookje over een koe. Ze gaat op zoek naar zo’n sprookje, maar dat lijkt niet te bestaan. Op de boerderij kent niemand er een, natuurlijk wel een sprookje over ‘sneeuwkipje’ en ‘de gelaarsde kip’. En dan wordt ook het verhaal van ‘doornkipje’ verteld. Steeds worden er in het verhaal allusies naar bekende sprookjes gelegd, die dan een iets andere invulling krijgen. Een geweldige vondst om de jonge lezer bij het verhaal te betrekken. Marije Tolman maakte er al even vrolijke, fantasierijke en hartveroverende kleurenillustraties bij, zoals de ezel die keutels en een ‘Gouden koeien-vlaai’ produceert, maar geen gouden munten. Dit boek verscheen in de serie ‘Tijgerlezen’, boeken voor beginnende lezers waarbij geen technisch leesniveau wordt aangegeven. Een serie die…Lees verder

Over Pim Lammers

Pim Lammers (2 oktober 1993) is een Nederlandse schrijver. In 2017 verscheen zijn eerste prentenboek Het lammetje dat een varken is met illustraties van Milja Praagman, het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. In 2018 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers op 24-jarige leeftijd de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Naast kinderboeken schrijft hij ook voor volwassenen.

Lammers studeerde politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Prijzen

  • 2018 - Zilveren Griffel voor Het lammetje dat een varken is, geïllustreerd door Milja Praagman
  • 2019 - White Raven voor De boer en de dierenarts, samen met illustrator Milja Praagman. De White Raven is een selectie van bijzondere kinder- en jeugdboeken van over de hele wereld, gemaakt door de Internationale Jugendbibliothek in München.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties