E-boek
Nederlands

Gare du Nord : verhalen over Frankrijk

Philip Freriks (auteur)

Gare du Nord : verhalen over Frankrijk

Genre:
In zijn jonge jaren vindt Philip Freriks in Parijs de liefde van zijn leven. Hij is naar de Franse hoofdstad verhuisd om er buitenlandcorrespondent te worden. De praktijk is echter weerbarstig en er moet brood op de plank komen. Zijn aanstaande schoonmoeder wijst hem op een vacature bij Wagons-Lits, met als standplaats Gare de Nord.

In dit boek beschrijft Philip Freriks zijn avonturen
Onderwerp
Frankrijk, Treinen
Titel
Gare du Nord : verhalen over Frankrijk
Auteur
Philip Freriks
Taal
Nederlands
Editie
4e herziene druk
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: PixelPerfect Publications, 2022
1 digitaal bestand
ISBN
9789493271067
CloudLibrary
acyqqt89

Over Philip Freriks

Philip Johan Freriks (Utrecht, 27 juli 1944) is een Nederlands journalist, columnist en televisiepresentator. Van 4 maart 1996 tot en met 18 december 2009 was hij nieuwslezer bij het NOS Journaal. Daarnaast presenteert hij onder andere De Slimste Mens. Van 1990 tot en met de laatste editie in 2016 was hij tevens de presentator van het tv-programma Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Loopbaan

Journalist

Freriks werkte al in zijn middelbareschooltijd bij het Nieuw Utrechts Dagblad, de Utrechtse editie van Het Parool. Na in 1965 zijn hbs-diploma te hebben behaald, vertrok hij naar Parijs, waar hij politieke wetenschappen studeerde en een bijbaantje als slaapwagenconducteur had. Vanaf 1971 werkte hij als buitenlandcorrespondent voor Het Parool en voor de omroepen TROS, VARA en VPRO. Van 1974 tot 1977 werkte hij in Nederland bij de VARA en als buitenlandco…Lees verder op Wikipedia