Boek
Nederlands

Nederlands oefenen : taalpuzzels met 1000 basiswoorden

+1
Nederlands oefenen : taalpuzzels met 1000 basiswoorden
×
Nederlands oefenen : taalpuzzels met 1000 basiswoorden Nederlands oefenen : taalpuzzels met 1000 basiswoorden

Nederlands oefenen : taalpuzzels met 1000 basiswoorden

Genre:
NT2
Oefen 1000 Nederlandse woorden door puzzels rond 50 onderwerpen op te lossen. NT2 en NT1.
Titel
Nederlands oefenen : taalpuzzels met 1000 basiswoorden
Auteur
Peter Schoenaerts
Taal
Nederlands
Uitgever
Vilvoorde: Uitgeverij Boeklyn, 2020
103 p. : ill.
ISBN
9789463882743 (paperback)

Besprekingen

Met dit boek wil de auteur anderstaligen Nederlands laten oefenen met kruiswoordraadsels, woordzoekers en andere puzzels. De puzzels zijn gebaseerd op duizend basiswoorden. Achterin staat een woordenlijst met alle woorden (met lidwoorden) uit het boek. Woorden die je niet kent, kun je opzoeken in een woordenboek en de vertaling ervan opschrijven. Hier staan ook alle oplossingen. De puzzels hebben betrekking op vijftig uiteenlopende onderwerpen waaronder dieren, cijfers, dagen, familie, lichaam, verkeer en beroepen. De auteur studeerde taal- en letterkunde (Nederlands en Engels), gaf Nederlandse les en schreef mee aan verscheidene taalmethodes en publicaties. Zowel begeleiders/leerkrachten voor NT2-ers als NT1-ers kunnen de puzzels gebruiken voor jong en oud, ook kinderen vanaf ca. 10 jaar kunnen ermee oefenen.

Over Peter Schoenaerts

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Peter Michel Schoenaerts (Vilvoorde, 24 mei 1972) is een Belgische acteur en taalexpert Nederlands/Engels. Hij studeerde Germaanse Talen aan de KU Leuven, en volgde een drama-opleiding aan de American Academy of Dramatic Arts, een van de bekendste toneelscholen in de Verenigde Staten (New York). Hij gaf een aantal jaar uitspraak- en NT2-les aan het Interfacultair Instituut voor Levende Talen in Leuven en was werkzaam bij het Taaluniecentrum NVT in Brussel. Hij werkt ook freelance als vertaler, journalist en eindredacteur, en schreef o.a. voor de tijdschriften Humo, Zizo, Raak en Mens en gevoelens.

In de NT2-wereld is Schoenaerts bekend als auteur én acteur. Hij werkte onder andere mee aan de Nederlandse taalmethodes "Vanzelfsprekend", "Go Dutch!" en "Niet Vanzelfsprekend". "Vanzelfsprekend" was in België jarenlang de meest gebruikte basismethode Nederlands in de volwasseneneducatie. Wereldwijd leren mensen Nederlands met zijn stem als voorbeeld. Hij is te horen op een…Lees verder op Wikipedia