Boek
Nederlands

Samen op stap

Pauline Oud (auteur)
+1
Samen op stap
×
Samen op stap Samen op stap

Samen op stap

Pauline Oud (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Vier verhaaltjes over Fien en Milo, die samen naar de kinderboerderij gaan, naar zee, naar de dierentuin en naar het park. Vierkant prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Bevat
Naar de kinderboerderij
Aan zee
In de dierentuin
Naar het park
Titel
Samen op stap / [tekst en illustraties] Pauline Oud
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[58] p. : ill.
ISBN
9789044828160 (hardback)

Besprekingen

Vier verhaaltjes over muis Milo en konijntje Fien, waarvan er drie al eerder afzonderlijk zijn verschenen en er eentje nieuw is. Vierkant prentenboekje met afgeronde hoeken, licht glanzende bladzijden en een gewatteerd omslag. Fien en Milo gaan samen naar het park, naar zee, naar de dierentuin en naar de kinderboerderij. Elk verhaaltje sluit af met een opsomming van wat ze hebben gezien of gedaan. De duidelijke, zwart omlijnde illustraties zijn met warme, heldere kleuren ingekleurd en staan in een effen, steeds van kleur wisselende achtergrond. De tekst en de illustraties volgen elkaar exact. Erg leuke, eenvoudige verhaaltjes voor jonge peuters, die de verschillende situaties uit eigen beleving zullen herkennen. Zelfstandig voor te lezen verhaaltjes uit een uitgebreide serie peuterboekjes over Fien en Milo. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Pauline Oud

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia

Suggesties