D'Artagnan probeert samen met de drie musketiers de snode plannen van Kardinaal Richelieu om de koning tot aftreden te dwingen te dwarsbomen.
Titel
The three musketeers
Regisseur
Paul W.S. Anderson
Naar het werk van
Alexandre Dumas 1802-1870 (père)
Componist
Paul Haslinger
Acteur
Logan Lerman Milla Jovovich Matthew Macfadyen Ray Stevenson Luke Evans 1979- Orlando Bloom Christoph Waltz
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2012
1 dvd-video + bonus-dvd
Oorspr. opname
2011
Speelduur
106 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Naar Les trois mousquetaires van Alexandre Dumas
EAN
8715664094204

Besprekingen

Avonturen/actiefilm uit 2011 van Paul W.S. Anderson (Resident evil: afterlife; Death race), met Logan Lerman, Milla Jovovich, Matthew Macfadyen e.a. Het verhaal is gebaseerd op de roman van Alexandre Dumas (1802-1870). Drie musketiers, Porthos, Athos en Aramis, staan in dienst van de koning van Frankrijk Lodewijk XIII. Ze ontdekken een samenzwering tegen de koning en samen met de jonge ambitieuze held D'Artagnan bestrijden zij het gevaar. Pauline Kleijer (Volkskrant 13-10-'11) geeft 3 (van 5) sterren: 'De nieuwste verfilming (red./ de 35e) - in overbodig 3D* - is niet de meest waardige of serieuze: regisseur Paul W.S. Anderson is meer geïnteresseerd in malle actiescènes dan in psychologie of logica. Wie zich daar overheen zet, kan best genieten. Dynamische gevechten, onzincomplotten, fraaie decors en de knappe Milla Jovovich als spionne Milady leveren een vrolijke, campy avonturenfilm.' Ook Annet de Jong (Telegraaf 13-10-'11) geeft 3 (van 5) sterren en vindt het 'een vermakelijke film…Lees verder

Over Paul W.S. Anderson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Paul William Scott Anderson (Newcastle upon Tyne, 4 maart 1965) is een Brits regisseur, producent en scenarioschrijver.

Anderson studeerde af aan de universiteit van Warwick en maakte als filmmaker zijn debuut in 1994 met de film Shopping als regisseur en scenarioschrijver. Anderson regisseerde ook de films Alien vs. Predator en The Three Muketeers maar is het meest bekend met de filmreeks Resident Evil met hoofdrolspeelster Milla Jovovich, met wie hij in 2009 ook is getrouwd. Samen hebben ze twee dochters.

Filmografie

Als regisseur

  • 1994: Shopping
  • 1995: Mortal Kombat
  • 1997: Event Horizon
  • 1998: Soldier
  • 2000: The Sight (televisiefilm)
  • 2002: Resident Evil
  • 2004: Alien vs. Predator
  • 2006: Drift (televisiefilm)…Lees verder op Wikipedia