Boek
Nederlands

Ik ben net als jij

Paul Van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
Titel
Ik ben net als jij
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021
27 p. : ill.
Aantekening
Herziene uitgave
ISBN
9789048739295 (hardback)

Besprekingen

Het is nacht. Vleermuis Flier is op zoek naar een warme plek bij een dier dat op haar lijkt. Ze klopt aan bij eekhoorn, uil en muis, maar niemand laat haar binnen. Dan ontmoet Flier Drak; hij is een mens. Boekje voor eerste lezers in de reeks AVI-lezen met Paul van Loon, op AVI-niveau M3 (eerder verschenen in 1999). Paul van Loon, bekend van zijn series over Dolfje Weerwolfje en Foeksia de miniheks, zet ondanks de AVI-beperkingen een goed verhaal neer. De tekst bevat een paar tweelettergrepige woorden, maar die zal een enthousiaste lezer zeker voor lief nemen. Er zit een mooie opbouw in het verhaal, met een prima spanningsboog en een leuke plotwending aan het eind. De herhalingen geven de tekst een prettig ritme en ze zijn fijne herkenningspunten voor beginnende lezers. Grappig hoe Van Loon zichzelf als verteller ook onderdeel van het verhaal heeft gemaakt en de lezer aanspreekt; zo betrekt hij de lezer nog meer. De illustraties zijn van Van Loons vaste illustrator, Hugo van Look. Hij…Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties