Strip
Nederlands

Echte boeven?

Paul Van Loon (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
Bos en Loodje willen echte boeven zijn. Met een echt diploma. Bos verzint steeds een boevenstreek. Maar telkens gaat er iets mis. Verhaal als strip. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Diefstal
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Echte boeven?
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018
27 p. : ill.
Aantekening
Herziene uitgave van Bijna boeven
ISBN
9789048735556 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Bos en Loodje zien eruit als echte boeven. Maar dat zijn ze nog niet! Daarvoor hebben ze eerst een boevendiploma nodig. Om te bewijzen dat ze die verdienen, moeten ze échte boevenstreken uithalen. Maar dat is een stuk lastiger dan het lijkt: alles gaat mis! Totdat ze een kind stelen… Schrijver Paul van Loon staat bekend om zijn griezelverhalen, zoals Dolfje Weerwolfje. Maar hij schrijft ook veel AVI-boeken. Hij heeft zelfs zijn eigen reeks ‘AVI-lezen met Paul van Loon’*, waar dit boek onderdeel van is. Het duo ivan & ilia illustreerden al vele boeken en nu dit stripboek. Hun relatief eenvoudige tekenstijl leent zich uitstekend voor een stripboek. Ook sluiten ze goed aan bij de beoogde doelgroep. Datzelfde geldt voor de tekst van Van Loon. Hij schreef een klein verhaal, maar met veel humor. Op deze manier kunnen kinderen op een leuke manier leren lezen, AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties