Boek
Nederlands

Gaatjesoma

+1
Gaatjesoma
×
Gaatjesoma Gaatjesoma
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Fleur (10) gaat elke dag bij opa en oma op bezoek. Ze neemt altijd haar hond Sep mee. Als oma ziek wordt, moeten opa en oma verhuizen naar een verzorgingshuis. Maar daar mag Sep niet naar binnen. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Gaatjesoma
Auteur
Patricia De Landtsheer
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij C. De Vries-Brouwers, 2020
111 p.
ISBN
9789059274402 (paperback)

Besprekingen

Oma gaat steeds meer achteruit en haar wereld wordt kleiner… Toch gaat Fleur (bijna 11), met haar hondje Sep, graag bij oma en opa op bezoek – ze stapt (wandelt) met oma in de rolwagen, ze eten samen een ijsje en Fleur gaat ook nog een nachtje logeren. Op de zolder van het grote huis vindt ze oude schriften, een kist vol liefdesbrieven en een dagboek – vol geheimen… Omdat oma steeds meer zorg nodig heeft verhuizen oma en opa naar Huize Vredesrust. Samen met haar klasgenoten zorgt Fleur ervoor dat alle bewoners een fijne middag hebben én, door haar handtekeningenactie, hondje Sep voortaan ook bij oma en opa op bezoek mag! Het ouder worden met al zijn kwalen, herinneringen, geheimen en gevoelens wordt gezien en gevolgd door de ogen van een opgroeiende Fleur. De liefdevolle, soms wat ouderwets aandoende tekst, met hier en daar Vlaamse spreektaal en zinsbouw, serveert een veelheid van thema’s die de lezer aan kunnen zetten tot nadenken over eigen leven, familie en keuzes. Het leven valt n…Lees verder

Over Patricia De Landtsheer

Patricia De Landtsheer (Dendermonde, 7 februari 1952) is een Vlaams auteur van jeugdboeken. Ze schreef ook enkele romans.

De Landtsheer is getrouwd en heeft een dochter. Oorspronkelijk wilde ze lerares worden, maar door omstandigheden kwam het daar niet van. Ze geeft jaarlijks veel schoollezingen.

Bibliografie

  • 1979 Boeketpoëzie-Tien dichteressen (Scribae)
  • 1983 Vluchtheuvel (De Kleine Uitgeverij)
  • 1986 Sporen (De Nederlanden/Antwerpen)
  • 1993 Nog even naar Jan (Clavis)
  • 1994 Ploef (Clavis)
  • 1995 Ze zeggen dat ik stink (Clavis)
  • 1996 Heikje Heks (Clavis)
  • 1997 De grote oorlog van Martinus (Abimo)
  • 1998 Gekke Mon (uitgeverij De Eenhoorn)
  • 1999 Heikje helpt een handje (Clavis)
  • 2000 Aan het eind van de tunnel (De Vries-Brouwers)
  • 2000 Ploef en het Ruisbee…Lees verder op Wikipedia