Boek
Nederlands

Mijn lievelingspony

Nicolle Christiaanse (auteur), Annemarie Dragt (illustrator)
+1
Mijn lievelingspony
×
Mijn lievelingspony Mijn lievelingspony
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Angel (13, ik-persoon) heeft een nieuwe lievelingspony: Saffraan. Waarom gedraagt hij zich zo vreemd? Intussen kijkt Angel uit naar vrijdag, want dan zal ze eindelijk haar vader ontmoeten. Verhaal in dagboekvorm. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Mijn lievelingspony
Auteur
Nicolle Christiaanse
Illustrator
Annemarie Dragt
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2021
112 p. : ill.
ISBN
9789020624892 (hardback)

Besprekingen

Angel (13, ik-persoon) krijgt een andere pony op de manege, omdat haar lievelingspony Sparkle verkocht wordt. Toch is het moeilijk om Sparkle los te laten, zeker omdat haar nieuwe pony Saffraan geen makkelijke pony is. Hij knoeit met zijn eten, vindt het niet leuk als de teugels tijdens het rijden aangespannen worden en gaat er buiten steeds vandoor. Terwijl hij eigenlijk een brave en makkelijke pony is. Daarnaast gaat Angel eindelijk haar echte vader ontmoeten, die lange tijd niet van haar bestaan afwist. Dit deel uit de serie ‘100% paardengek’ is een vlot geschreven verhaal in dagboekvorm voor paardenliefhebbers. De twee verhaallijnen, over Angels pony en over haar vader, lopen door elkaar heen, waarbij die over haar vader wat mager is uitgewerkt en enigszins ‘gezocht’ overkomt, maar voor paardenfans zal dit niet ten koste gaan van het verhaal. Het verhaal veronderstelt wel kennis van terminologie, rijtechnieken, mennen, soorten paarden enz. Korte hoofdstukken met enkele kleine zwar…Lees verder

Over Nicolle Christiaanse

Nicolle Christiaanse (Tilburg, 10 maart 1964) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Christiaanse groeide op in Tilburg, waar ze de lagere school en het VWO doorliep. Zij deed vervolgens de opleiding tot drogist en natuurgeneeskundig therapeute. Omdat Christiaanse meer zag in schrijven dan in een geneeskundige praktijk ging zij daar mee verder. In 1997 verscheen een kort verhaal in de Donald Duck. Hierna publiceerde zij tien jeugdboeken bij uitgeverij Kluitman. Daarnaast schrijft Christiaanse informatieve teksten, verhalen, feuilletons en stripscenarios voor de tijdschriften Penny en Hoefslag Junior. De meeste van haar boeken gaan over paarden.

Bibliografie (selectie)

  • 2016 Red madelief!
  • 2013 De Bleshof - Paarden, ponys en plezier.
  • 2012. de Bleshof, Onze pony's zijn super.…Lees verder op Wikipedia

Suggesties