Boek
Nederlands

Mega mooie minimonsters

Nick Arnold (auteur), Tony De Saulles (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Op humoristische wijze wordt informatie gegeven over alles wat microscopisch klein is zoals bacterie͏̈n, luizen en cellen. Met vrolijke zwart-witte tekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Mega mooie minimonsters / Nick Arnold ; geill. door Tony De Saulles
Auteur
Nick Arnold
Illustrator
Tony De Saulles
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Microscopic monsters
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2005
155 p. : ill.
ISBN
90-206-0532-1

Besprekingen

Nieuw deel in de serie 'Waanzinnig om te weten' die als geheel een interessante, humoristische, gedetailleerde, speelse vraagbaak is voor nieuwsgierige kinderen. Dit deel gaat over alles wat microscopisch klein is zoals bacteriën, schimmels en cellen en zit boordevol serieuze informatie, verbazende feiten, tekeningen, strips, tips voor onderzoek en tal van vragen en antwoorden. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer wat geschiedenis, microscopen, het gebruik ervan bij het oplossen van bijvoorbeeld moordzaken, microben, geheime cellen en de bacteriën in het toilet. De informatie wordt 'interactief' aangeboden: kinderen kunnen 'hink-stap-springend' door het boek gaan, die informatie uitkiezen die ze even willen weten, in het uitstekende trefwoordenregister een onderwerp van hun keuze uitzoeken, proefjes uitvoeren en zichzelf (anderen) bevragen naar aanleiding van de geboden informatie. Er is veel te lezen en veel te zien op de talloze, cartoonachtige zwart-wittekeningen. De i…Lees verder

Over Nick Arnold

Nick Arnold (Cambridge) is een Engelse kinderboekenschrijver. Zijn eerste boeken verschenen als lesboeken, toen hij zich in het kader van een project van de Universiteit van Londen bezighield met onderwijs aan jonge kinderen. Hierna begon hij ook artikelen te schrijven voor tijdschriften en kranten. Vervolgens ging hij op zoek naar een uitgever die zijn boeken wilde uitgeven en de uitgeverij Scholastic toonde interesse. Onder deze uitgever kwamen zijn bekendste series uit, Horrible Science en Wild Lives. De meeste van zijn boeken zijn geïllustreerd door Tony de Saulles. In Nederland zijn deze boeken uitgegeven onder de naam Waanzinnig om te Weten (Kluitman), samen met boeken van Terry Deary (geschiedenis), Kjartan Poskitt (wiskunde, sterrenkunde,...) en Anita Graneri (aardrijkskunde) vormen deze boeken een interessante kijk op de wetenschap.

Externe links

Suggesties