Boek
Nederlands

Tong van de draak

Naomi Novik (auteur), Inge Pieters (vertaler)

Tong van de draak

Naomi Novik (auteur), Inge Pieters (vertaler)
In de reeks:
De draak Temeraire en zijn begeleider, kapitein Laurence, achtervolgen in Australie͏̈ de dief van een drakenei. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Tong van de draak
Auteur
Naomi Novik
Vertaler
Inge Pieters
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tongues of serpents
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2010
301 p.
ISBN
9789022554173 (hardback)

Besprekingen

De zesde roman rond de draak Temeraire en diens begeleider kapitein Laurence*. In het vorige deel werden beiden voor hoogverraad verbannen naar Australië. Als daar een drakenei wordt gestolen, volgt een achtervolging dwars door het continent. In een opmerkelijk laag tempo wordt het ongecompliceerde plot zonder veel spanningsbogen verhaalt. De personages, al bekend door de vorige vijf delen, ontwikkeling zich niet verder. Geen ervan spreken aan of weten het geheel te dragen. Het boek staat redelijk op zichzelf, al is deze alternatieve geschiedenis beter te doorgronden als de vorige boeken zijn gelezen. Zoals altijd laat de auteur historische figuren optreden. In dit deel is het Bligh, kapitein van de Bounty, die neergezet wordt als een compromisloos, naar figuur. Voor de liefhebbers van deze populaire serie. Normale druk. Vanaf ca. 14 jaar.

Over Naomi Novik

Naomi Novik (New York, 1973) is een Amerikaans fantasyschrijfster. Ze werd geboren in de Verenigde Staten, maar haar ouders zijn afkomstig uit Polen en Litouwen.

Novik studeerde Engelse literatuur aan de Brown Universiteit en Informatica aan de Universiteit van Columbia. Ze werkte mee aan het computerspel Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide, maar besloot toen om een carrière als schrijfster te beginnen.

Ze debuteerde met haar eerste roman, His Majesty's Dragon (in het Nederlands uitgebracht onder de naam Temeraire). Het was het eerste deel in haar Temeraire trilogie. Na het uitkomen van het eerste boek, in 2006, nam filmregisseur Peter Jackson een optie op de verfilming van de boeken.

Bibliografie

  • Temeraire
    • 2006 - His Majesty's Dragon (Temeraire)
    • 2006 - Throne of Jade (De Jaden Troon)
    • 2006 - Black Powder War (De …Lees verder op Wikipedia