Boek
Nederlands

Besties voor altijd

Mirjam Mous (auteur)
+1
Besties voor altijd
×
Besties voor altijd Besties voor altijd

Besties voor altijd

Mirjam Mous (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Bundeling van verhalen over hartsvriendinnen Teddie en Maud (ik-persoon). Teddie zit in een rolstoel die ze 'Tedmobile' noemt, maar dat weerhoudt haar er niet van om samen met Maud allerlei avonturen te beleven. Vanaf ca. 11 jaar.
Bevat
Maffe meiden
Maffe meiden maffer dan ooit
Maffe meiden 4 ever maf
Titel
Besties voor altijd
Auteur
Mirjam Mous
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Van Holkema & Warendorf, © 2020
301 p.
Aantekening
Besties voor altijd is een bundeling van de herziene boeken Maffe meiden, Maffe meiden maffer dan ooit en Maffe meiden 4 ever maf.
ISBN
9789000371976 (hardback)

Besprekingen

Een gratis beautydag organiseren voor de moeders door zelf de gezichtsproducten te maken. Een soap-opname zodanig in de war sturen dat zus Ingrid er een baantje aan over houdt. Een jongen ‘vangen’ met een vishengel, op vakantie kennismaken met de Spaanse Carlos die een Groningse Timo blijkt te zijn, een vermeende ontvoering oplossen, Teddie die in haar rolstoel een handige klusjesman is en een vet coole middag organiseren voor bejaarden uit de buurt. Je kunt het zo gek niet bedenken of ‘Besties voor altijd’ Maud en Teddie maken het mee – of beter nog: roepen het met veel plezier over zichzelf af. Deze kloeke, gebonden uitgave is een bundeling van drie herziene boeken (o.a. herzien over sociale media) over de 'Maffe meiden', die oorspronkelijk verschenen tussen 2007 en 2009. De korte, vlot leesbare hoofdstukken kennen een duidelijk begin en eind en zijn ook los van elkaar te lezen – Maud, Teddie en hun omgeving zijn de rode draad in alle avonturen. Uitgave voor meiden in de brugklaslee…Lees verder

Over Mirjam Mous

Mirjam Mous (Oosterhout, 7 november 1963) is een Nederlandse auteur van kinderboeken.

Levensloop

Haar vader is een kunstschilder en haar moeder een slagersdochter. Ze is opgegroeid in Made. Voordat Mous begon met schrijven, werkte ze op de Berkenhof, een school voor speciaal onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij voltijds. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften.

Mirjam Mous schrijft voor verschillende leeftijden, van beginnende lezers (5+) tot boeken die geschikt zijn voor kinderen van 12 en ouder.

Bibliografie (selectie)

  • Monsters Mollen! (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • De juf is een heks (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • Allemaal nijlpaarden (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Harige Harrie (1999) - Van Holkema & W…Lees verder op Wikipedia