Titel
In this world
Regisseur
Michael Winterbottom
Componist
Dario Marianelli 1963-
Taal
Meertalig, Turks, Italiaans, Perzisch
Uitgever
A-Film, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
2002
Speelduur
ca. 89 min.
Aantekening
Farsi, Turks en Italiaans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8716777057001
mooov

Over Michael Winterbottom

CC BY 3.0 - Foto van/door Siebbi

Michael Winterbottom (Blackburn, Lancashire, 29 maart 1961) is een Brits filmregisseur.

Winterbottom volgde zijn opleiding in Oxford, waarna hij de filmacademie in Bristol volgde. Hij werkte voor de Britse televisie voor hij aan zijn filmcarrière begon. Drie van zijn films, Welcome to Sarajevo, Wonderland en Twenty Four Hour Party People werden genomineerd voor de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. In 2005 maakte hij A Cock and Bull Story, een bewerking van het onverfilmbaar geachte boek Tristram Shandy van Laurence Sterne.

Winterbottoms meest recente film (2014) is The trip to Italy.

Filmografie

  • Butterfly Kiss (1995)
  • Go Now (1995)
  • Jude (1996), naar de roman 'Jude the Obscure' van Thomas Hardy
  • Welcome to Sarajevo (1997)
  • I Want You (1998)
  • With or Without (1999)
  • Wonderl…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek