Twee Britse komieken maken samen een culinaire trip door Noord-Engeland.
Onderwerp
Vriendschap, Eetcultuur
Titel
The trip
Regisseur
Michael Winterbottom
Componist
Michael Nyman 1944-
Acteur
Steve Coogan Rob Brydon
Taal
Engels
Uitgever
A Film, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
107 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands BBC productie
EAN
8716777936382

Besprekingen

Britse komedie uit 2011 van Michael Winterbottom (o.a.The killer inside me; Genova; A mighty heart), met Steve Googan en Rob Brydon. The Trip werd gedistilleerd uit een gelijknamige zesdelige televisieserie van Winterbottom die in de herfst van 2010 werd uitgezonden. Winterbottom selecteerde de beste stukken uit de televisieserie en smeedde dat tot een verhaal. Coogan en Brydon zijn in Engeland zeer succesvolle komieken die personages spelen die uitvergrotingen zijn van henzelf. Coogan is een man met een midlifecrisis die voortdurend bezig is met het versieren van vrouwen en Brydon is de gezellige familieman die graag imitaties ten beste geeft. De twee zijn verwikkeld in een eeuwige competitie over wie de leukste en wie de succesvolste is. André Waardenburg (NRC 22-6-'11) geeft 4 (van 5) balletjes: 'The Trip is niet alleen een komedie over kibbelende vrienden die het een week lang met elkaar moeten zien te rooien, het is ook een ode aan de natuur en cultuur van Noord-Engeland. (...) h…Lees verder

Over Michael Winterbottom

CC BY 3.0 - Foto van/door Siebbi

Michael Winterbottom (Blackburn, Lancashire, 29 maart 1961) is een Brits filmregisseur.

Winterbottom volgde zijn opleiding in Oxford, waarna hij de filmacademie in Bristol volgde. Hij werkte voor de Britse televisie voor hij aan zijn filmcarrière begon. Drie van zijn films, Welcome to Sarajevo, Wonderland en Twenty Four Hour Party People werden genomineerd voor de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. In 2005 maakte hij A Cock and Bull Story, een bewerking van het onverfilmbaar geachte boek Tristram Shandy van Laurence Sterne.

Winterbottoms meest recente film (2014) is The trip to Italy.

Filmografie

  • Butterfly Kiss (1995)
  • Go Now (1995)
  • Jude (1996), naar de roman 'Jude the Obscure' van Thomas Hardy
  • Welcome to Sarajevo (1997)
  • I Want You (1998)
  • With or Without (1999)
  • Wonderl…Lees verder op Wikipedia