Dvd
Engels

The jury

Michael Offer (regisseur), Rolfe Kent (componist), Julie Walters (acteur)

The jury

Michael Offer (regisseur), Rolfe Kent (componist), Julie Walters (acteur)
Vijf jaar geleden is een man veroordeeld voor de moord op drie vrouwen die hij via internet ontmoet had. Nu is er ernstige twijfel gerezen aan de betrouwbaarheid van het bewijs en moeten twaalf willekeurig gekozen burgers de schuldvraag beantwoorden.
Bevat
Disc 1 Ep. 1-3
Disc 2 Ep. 4-5
Onderwerp
Rechtszaken
Titel
The jury
Andere titel
Peter Morgan's The jury
Regisseur
Michael Offer
Componist
Rolfe Kent
Acteur
Julie Walters Roger Allam John Lynch 1961- Steven Mackintosh Jodhi May Lisa Dillon Anne Reid Aqib Khan Ronald Pickup Natalie Press Sarah Alexander
Uniforme titel
The jury II
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2012
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 220 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664098943

Besprekingen

Een Brits vijfdelig rechtbankdrama uit 2011, gemaakt voor ITV door regisseur Michael Offer (Lie to me) en schrijver Peter Morgan (The queen). Vijf jaar geleden is een man veroordeeld voor de moord op drie vrouwen die hij via internet ontmoet had. Nu is er ernstige twijfel gerezen aan de betrouwbaarheid van het bewijs en moet de hele rechtzaak overnieuw gedaan worden. Twaalf willekeurig gekozen burgers die een afspiegeling vormen van de samenleving worden opgeroepen om de schuldvraag te beantwoorden. De serie volgt de rechtszaak: getuigenverklaringen, kruisverhoor, presentatie van bewijsmateriaal, beraadslagingen van de jury. Een deel van de juryleden wordt ook gevolgd in hun privéleven. In de hoofdrollen onder meer Julie Walters, Roger Allam en Sarah Alexander. Bianca Stigter (NRC 25-8-'12) noemt de juryrechtspraak een prachtig uitgangspunt voor een tv-serie. Zij ziet 'een tamelijk rechttoe rechtaan tv-drama (...) met de gebruikelijke mix van verhaallijnen'.