Dvd
Engels

Oude Rome collectie : het Romeinse Rijk ; het Romeinse volk ; Pompeï ; Caligula

Mary Beard (presentator)

Oude Rome collectie : het Romeinse Rijk ; het Romeinse volk ; Pompeï ; Caligula

Een collectie van BBC-series over het oude Rome.
Bevat
Disc 1-2 Het Romeinse Rijk = Ultimate Rome, empire without a limit (2016)
Disc 3-4 Het Romeinse volk = Meet the Romans (2012)
Disc 5 Pompeï = Pompeii, life before death (2016)
Disc 6 Caligula (2013)
Titel
Oude Rome collectie : het Romeinse Rijk ; het Romeinse volk ; Pompeï ; Caligula
Presentator
Mary Beard
Taal
Engels
Uitgever
B-Motion, © 2017
6 dvd-video's
Speelduur
ca. 564 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld BBC-producties
EAN
8717306273701

Besprekingen

Mary Beard (1955) is een bekende Engelse classicus die als hoogleraar werkte in onder meer Cambridge en Berkeley. Ze schreef een aantal boeken (SPQR; Vrouwen en macht) en presenteerde voor de BBC verschillende series over het de klassieke oudheid. In ‘Ultimate Rome’ (2016) onderzoekt Beard op haar eigen wijze het ontstaan, de opkomst en de ondergang van het Romeinse rijk. Hoe kon een onbelangrijke stad in Italië zo'n groot deel van de wereld zo lang domineren? Wat hield het Romeinse rijk bijeen en wat leidde tot de val? Welke lessen leert het Romeinse rijk ons? In ‘Meet the Romans’ (2012) onderzoekt Beard het gewone leven in het oude Rome. In plaats van keizers, legers en bloedvergieten staan de eenvoudige Romeinen centraal. Rome was de eerste stad in de wereld met 1 miljoen inwoners. Hoe functioneerde de stad? Hoe was het gezinsleven? En wie waren de Romeinen eigenlijk? Verder series over het leven in Pompeï en over Caligula.

Over Mary Beard

CC BY 3.0 - Foto van/door UC3M (youtube)

Winifred Mary Beard, OBE (Much Wenlock, Shropshire, 1 januari 1955) is een Britse classica, hoogleraar aan de Universiteit van Cambridge, fellow van Newnham College en Professor of Ancient Literature van de Royal Academy of Arts. Ze schrijft over de Oudheid in The Times Literary Supplement. Door haar frequente media-optredens, haar blog A Don's Life en haar soms controversiële uitspraken heeft ze de Oudheid voor een breed publiek toegankelijk gemaakt en geldt ze als de bekendste Britse classicus.

In 2018 werd haar een Knighthood toegekend en sindsdien mag ze zich "Dame Mary" laten noemen.

Loopbaan

Als kind deed ze al mee met archeologische opgravingen. Na haar eindexamen wilde ze naar King's College (Cambridge), maar omdat de mogelijkheden voor vrouwen daar toen zeer beperkt waren, koos ze voor het uitsluitend voor vrouwen toegankelijke Newnham College. De ontdekking dat veel mannen aan de universiteit…Lees verder op Wikipedia