Makkelijk lezen
Nederlands

De leuke bedrieger

Marte Jongbloed (auteur), Iris Boter (illustrator)
De vrienden Senna, Kaz en Teun zijn dol op meneer Zemel, die spullen inzamelt voor zielige kinderen. Maar is hij wel zo aardig als hij lijkt? Ze besluiten op onderzoek uit te gaan. Met illustraties in kleur. Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype. AVI M5. Vanaf 9 jaar.
Extra onderwerp
Makkelijk lezen ; dyslexie
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
De leuke bedrieger
Auteur
Marte Jongbloed
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2022
77 p. : ill.
ISBN
9789048744909 (hardback)

Besprekingen

Een grappig speurdersverhaal waarin Senna, Kaz en Teun uitzoeken of die meneer Zemel wel zo aardig is als hij lijkt te zijn. De drie vrienden zijn dol op meneer Zemel, die spullen inzamelt voor zielige kinderen. Maar meneer Zemel zegt af en toe iets raars. Senna, Kaz en Ten gaan op onderzoek uit. In humoristische stijl geschreven. Met illustraties in kleur. AVI M5. Dyslexievriendelijk. Voor kinderen vanaf 9 jaar die lezen moeilijk of saai vinden. Marte Jongbloed (Amsterdam, 1970) is een Nederlandse auteur. Ze schreef meerdere boeken. Dit boek maakt deel uit van de serie ‘Makkelijk & Leuk’. Een serie voor kinderen die lezen moeilijk vinden of saai. Zo krijgen kinderen weer plezier in lezen.

Over Marte Jongbloed

Marte Jongbloed (Amsterdam, 9 april 1970) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Loopbaan

Na het VWO ging Jongbloed naar de Toneelacademie in Maastricht. Daar studeerde ze in 1994 af als docent drama/regisseur. Daarna heeft ze gewerkt als actrice, regisseur en docent bij verschillende gezelschappen en organisaties. In 2010 is ze cum laude afgestudeerd aan de Pabo Inholland Den Haag. (opleiding tot basisschoolleerkracht).

Jongbloed werkt parttime als docent drama op een internationale school. (drama teacher-Middle Years Program). Daarnaast schrijft ze toneelteksten en jeugdboeken.

Privé

Marte Jongbloed is getrouwd en ze heeft drie kinderen. Met haar gezin heeft ze, in verband met het werk van haar man, enkele jaren in Jemen gewoond. Daar heeft ze lesgegeven op de internationale school in Sanaa.

Prijzen

Met…Lees verder op Wikipedia

Suggesties