Lettertype dyslexie
Nederlands

De bullebakbaas

Marte Jongbloed (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
De bullebakbaas
×
De bullebakbaas De bullebakbaas
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De ouders van Wies zijn vaak weg op hun geheime missies. Wies brengt veel tijd door bij haar oma, die in Huize Grijsoord woont. Maar de nieuwe directeur van het tehuis voert veel te strenge regels in. Hoe kunnen ze die nare Dick Tator aanpakken? In lettertype Dyslexie. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
De bullebakbaas
Auteur
Marte Jongbloed
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Dyslexion, 2020
212 p. : ill.
Verschijningsdatum
01-01-2020
ISBN
9789463244282 (paperback)

Besprekingen

De ouders van Wies doen belangrijk en geheim werk in het buitenland. Daarom heeft Wies steeds oppasdames. Die blijven alleen nooit lang omdat ze haar veel te lastig vinden. Als de zoveelste oppasdame weggaat, wil Wies bij oma Wisse logeren. Maar dat kan niet: er is een nieuwe baas in zorghuis Huize Grijsoord. De bewoners moeten van hem vroeg opstaan, hard werken en ze krijgen weinig te eten. Bezoek mag ook bijna niet meer langskomen. Gelukkig bedenkt Wies samen met haar twee beste vrienden een plan om die strenge Dick Tator aan te pakken, waarvoor een speciaal undercover-testteam naar het tehuis komt. Dit boek is het eerste deel in een serie over Wies en haar oma. Jongbloed schreef eerder al kinderboekenseries, waaronder de populaire Herre-serie. Zij schrijft grappig en toegankelijk voor kinderen, maar in dit nieuwe verhaal zitten wel erg veel verschillende elementen: ouders die geheim werk doen, oppasdames die steeds maar weer vertrekken en een zorghuis waar een militair regime wordt…Lees verder

Over Marte Jongbloed

Marte Jongbloed (Amsterdam, 9 april 1970) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Loopbaan

Na het VWO ging Jongbloed naar de Toneelacademie in Maastricht. Daar studeerde ze in 1994 af als docent drama/regisseur. Daarna heeft ze gewerkt als actrice, regisseur en docent bij verschillende gezelschappen en organisaties. In 2010 is ze cum laude afgestudeerd aan de Pabo Inholland Den Haag. (opleiding tot basisschoolleerkracht).

Jongbloed werkt parttime als docent drama op een internationale school. (drama teacher-Middle Years Program). Daarnaast schrijft ze toneelteksten en jeugdboeken.

Privé

Marte Jongbloed is getrouwd en ze heeft drie kinderen. Met haar gezin heeft ze, in verband met het werk van haar man, enkele jaren in Jemen gewoond. Daar heeft ze lesgegeven op de internationale school in Sanaa.

Prijzen

Met…Lees verder op Wikipedia